Web Analytics

Florin Cîțu anunță că revenirea la normalitate ar fi posibilă de la 1 iunie, dar Biserica trebuie să se implice în procesul de vaccinare

de | 5.04.2021 12:39 | Actualitate

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să prezinte mai multe măsuri pe care le are în vedere Guvernul pentru deschiderea economiei.

„Anunț constituirea unui Comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a Romaniei. Aceasta este prima bornă pentru revenirea la normalitate”, a declarat premierul Florin Cîțu.

CITESTE SI Mesajul Prim-ministrului României, Florin Cîțu, cu ocazia sărbătoririi Zilei NATO în România

Conform premierului, vaccinarea este soluția pentru ca România să reintre pe făgașul normal și a făcut apel la primarii din orașe și la președinții de Consilii județene să „prezinte campania de vaccinare”, pentru ca „toți românii să aibă informațiile la zi”.

„Sunt două luni foarte importante, lunile aprilie și mai, pentru că vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai, ar însemna ca în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate, iar într-un scenariu optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate”, a adăugat Florin Cîțu.

Acesta a precizat că este nevoie de „implicarea Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii