Web Analytics

Fiul preşedintelui SUA, pus oficial sub acuzare pentru evaziune fiscală, nedeclararea și neplata impozitelor și depunere a unor declarații fiscale false

de | 8.12.2023 10:18 | Actualitate, Home

Hunter Biden, fiul președintelui american, a fost pus oficial sub acuzare în California, pentru evaziune fiscală, nedeclararea și neplata impozitelor și depunere a unor declarațiilor fiscale false. Este acuzat că nu și-a declarat corect venituri de peste opt milioane de dolari din străinătate, inclusiv din China și Ucraina, prejudiciul fiind de 1,4 milioane de dolari.

Citește și: Carburanţii se scumpesc de la 1 ianuarie 2024


Hunter Biden, în vârsta de 53 de ani, „a fost implicat într-o schemă pentru a nu plăti cel puţin 1,4 milioane de dolari în declaraţiile sale fiscale federale” între 2016 şi 2019, potrivit procurorului special responsabil cu ancheta. El „a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant în loc să-şi plătească taxele”, se arată în documentul citat, în care sunt detaliate nouă capete de acuzare, de la evaziune fiscală la fals în declaraţii. Fostul avocat şi om de afaceri şi-a cheltuit banii pentru a-şi finanţa consumul de droguri, compania unor „escorte” şi pentru maşini şi haine de lux, potrivit rechizitoriului.

Citește și: Foştii miniştri Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, aşteptaţi astăzi la DNA în dosarul vaccinurilor


Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat de două ori anul viitor, în timp ce tatăl său încearcă să fie reales la Casa Albă, notează AFP. Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a răspuns noilor acuzaţii spunând că „dacă numele de familie al lui Hunter ar fi fost altul decât Biden, acuzaţiile din Delaware şi acum din California, nu ar fi fost formulate”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *