Web Analytics
scris joi, 21.03.2024

Firme de catering care livrează mâncare la azile, spitale și școli amendate de ANSVSA

ANSVSA a dat amenzi de peste 600.000 de lei, după controale la peste 700 de unităţi de catering care livrau produsele alimentare către elevi, vârstnici, pacienţi. Pentru opt unităţi a fost suspendată activitatea, pentru alte patru fiind interzisă.

Firme de catering care livrează mâncare la azile, spitale și școli amendate de ANSVSA

Citește și: Grupul de WhatsApp al Departamentului Pedagogic Didactic – invadat de filme porno. „Tecău ştie?”, au întrebat cursanţii


Reprezentanţii ANSVSA au transmis, joi, că aceste controale au avut loc în perioada 17 februarie – 4 martie şi au vizat spaţiile, facilităţile şi echipamentele pentru prepararea mesei în incinta unităţilor de tip catering. Ei au adăugat că au fost controlate 708 de unităţi şi au fost date 82 de amenzi, în valoare de 607.600 de lei. Totodată, au fost emise 8 ordonanţe de suspendare a activităţii, 4 ordonanţe de interzicere a activităţii şi s-a dispus măsura de reţinere oficială/ sechestru pentru o cantitate de 333 de kg de produse alimentare, au anunțat reprezentanții ANSVSA.

Citește și: Curtat de PNL, fostul manager de proiect al spitalului Mioveni, rămâne în PSD. Adrian Dumbravă: „Am mulţumit liberalilor pentru ofertă şi am spus «nu»!”


Printre neregulile găsite au fost: ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; dificultăţi în demonstrarea trasabilităţii produselor finite; deficienţe privind întreţinerea spaţiilor de producţie; depozitarea şi funcţionarea în spaţii neaprobate sanitar veterinar; lipsă carnete de sănătate personal; lipsa contractului pentru efectuarea operaţiunilor DDD; programe de autocontrol incomplete şi/sau neimplementate. De asemenea, au fost prelevate 87 de probe din produse culinare gata de consum, în vederea determinării criteriilor microbiologice de siguranţa alimentelor, cu rezultat conform sau aflate în curs de evaluare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *