Web Analytics

Final de telenovelă. Managerul suspendat al Spitalului Municipal, gata de reinstalare

de | 17.06.2022 10:38 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Nebunia provocată de pandemie și de autorități, care a afectat ani de zile activitatea normală a Spitalului Municipal Câmpulung, se apropie de faza finală. Desigur, alte surprize nu sunt excluse, ținând cont de context și de oameni, însă acum se evidențiază situația conturată prin hotărâri ale instanțelor de judecată. O situație care l-a făcut pe managerul suspendat să solicite reinstalarea în funcție.

Pe scurt, deși e greu de realizat un rezumat pe această temă, istoria este următoarea. Pe 20 iunie 2019, Nicolae Alexe (foto) a devenit manager al Spitalului Municipal Câmpulung, după ce fostul primar Liviu Țâroiu a dispus numirea lui în funcție ca o consecință a rezultatului concursului organizat atunci. În februarie 2020 a început perioada pandemică, au fost probleme la Câmpulung, iar pe 30 aprilie, în stare de urgență, Alexe a fost suspendat din funcție prin ordin al ministrului Sănătății, locul său fiind luat de medicul Andrei Aron, actual președinte al administrației spitalelor din municipiul muscelean și consilier personal al primarului Elena Lasconi. Pe 15 mai a intervenit starea de alertă, dar și un nou ordin prin care Alexe a intrat într-o nouă perioadă de suspendare, el revenind la funcția deținută anterior, cea de șef Serviciu Management al calității serviciilor medicale în cadrul Spitalului Câmpulung. Starea de alertă a fost prelungită, Ministerul Sănătății nu a mai intervenit la Câmpulung, dar Alexe nu și-a reprimit funcția, fiindcă a apărut altă problemă, adică procesul declanșat de Prefectură prin care se cerea anularea rezultatului concursului de manager din 2019. Cum acțiunea în contencios administrativ duce la suspendarea efectelor actului atacat, fostul primar Liviu Țâroiu a trebuit să emită și el o decizie de suspendare din funcție pentru Nicolae Alexe. Apoi au început alte procese.

Alexe s-a războit cu Primăria, Spitalul și Ministerul Sănătății. Cu Primăria nu a avut câștig de cauză, însă litigiul fusese declanșat ca o consecință a acțiunii în instanță deschise de Prefectură. Or, Prefectura a fost cu o zi întârziere în demersul judiciar, așa că, practic, procesul deschis de Alexe a devenit caduc. Iar războiul cu Ministerul a fost câștigat fără probleme, instanța apreciind faptul că fostul ministru Nelu Tătaru l-a suspendat din funcție pe Alexe fără temei legal. Este adevărat că acum s-a ajuns la Înalta Curte, însă șansele în recurs sunt reduse.

Citește și Nicolae Alexe a revenit la conducerea Spitalului Câmpulung

Suspendarea de la Prefectură, nulă de drept pe motiv de întârziere

La finalul lunii trecute s-a încheiat procesul deschis de Prefectură, cel în care s-a cerut anularea actelor de numire a lui Alexe în funcția de manager. Detaliile se cunosc întrucâtva, iar esențial este faptul că Instituția Prefectului și-a arătat limitele, pierzând litigiul, fiindcă a introdus acțiunea în instanță la o zi după expirarea termenului în care avea dreptul să facă acest lucru. Iar consecința închiderii acestei etape este aceea că Nicolae Alexe a început demersurile pentru repunerea în funcție.

”Hotărârea este definitivă și irevocabilă, așa că trebuie să revin în funcție. Am avut deja o primă discuție cu doamna primar, în această săptămână urmează să ne întâlnim din nou. Eu am pregătit toate documentele pe care îmi bazez revenirea ca manager al spitalului”, ne-a declarat Nicolae Alexe. Pentru reactivarea acestuia, este nevoie de dispoziție a primarului, Spitalul Municipal Câmpulung fiind administrat de autoritățile locale.

Citește și Detalii despre lupta pentru Spitalul Câmpulung / Prefectura lui Soare a băgat băţul prin gard la Ministerul Sănătăţii, iar Nelu Tătaru l-a suspendat pe Alexe fără să indice motive

Sarabanda directorilor

În ultimii trei ani, de la organizarea concursului câștigat de Nicolae Alexe și până în prezent, Spitalul Municipal Câmpulung a avut cinci conducători. A fost Alexe, apoi medicii Andrei Aron, Grigore Stănescu și Mădălin Iordache, iar din ianuarie 2022, juristul Petrina Florea. Plus că au fost scurte perioade de timp în care interimatul a fost asigurat de economistul Marinela Cristian, o persoană obișnuită să asigure conducerea spitalului în vreme de criză.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Spectacol la Câmpulung! / Ca să nu mai primească reproşuri, Ţâroiu şi Alexe s-au luat de mână şi au inaugurat PCR-ul înainte de a-l omologa

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole