Web Analytics

Ca-n filmele cu proşti. Şoferul de Porsche, fără permis, a scăpat fiindcă poliţiştilor de la Ştefăneşti nu le mergea girofarul la maşină

de | 11.04.2019 13:09 | Actualitate

În luna aprilie, la Judecătoria Piteşti va începe procesul unui recidivist cu un cazier impresionant şi ale cărui „isprăvi” au făcut ocolul ţării. Anul trecut, Viorel Bălşanu, un bărbat de 35 de ani originar din comuna Oboga-Olt, dar care locuieşte în Ştefăneşti-Argeș, a scăpat cu fuga cu un Porsche Panamera, după ce poliţiştii au tras patru gloanţe în maşină şi tot în 2018 a furat 260.000 de lei dintr-un seif al unei firme din Bascov.
Cazul urmăririi maşinii de lux pe care o conducea fără permis este pe alocuri unul demn de cascadorii râsului. Concret, după cum precizează procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti, pe 23 septembrie 2018, un echipaj de la Poliţia Ştefăneşti l-a văzut pe Viorel Bălşanu ieşind din parcarea magazinului Profi din oraş conducând un Porsche Panamera. Cum poliţiştii îl ştiau pe Bălşanu ca pe un cal breaz pentru antecedentele sale penale şi cunoşteau că nu are permis de conducere, au pornit în urmărirea lui. Iar aici intervine partea comică: maşinii de Poliţie de la Ştefăneşti nu îi mergea girofarul, aşa că poliţiştii au încercat să îl oprească din mers arătându-i şoferului… bastonul reflectorizant. „Organele de poliţie au mărit viteza de deplasare a autospecialei, cu scopul de a depăşi autoturismul condus de către inculpat şi a-i efectua semnal regulamentar de oprire, cu bastonul reflectorizant, întrucât semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei nu funcţionau”. Şi ca umilinţa pentru poliţiştii cu maşină-hârb de la Ştefăneşti să fie totală, în momentul în care aceştia s-au apropiat de şoferul fugar cu Panamera, acesta a accelerat şi i-a lăsat cu buza umflată, scăpând fără probleme. Ulterior, verificând baza de date, poliţiştii au descoperit că bolidul de lux aparţine unei prietene a lui Viorel Bălşanu.

Au tras patru gloanțe în mașină și tot nu l-au oprit

După aproape trei luni, pe 11 decembrie 2018, Viorel Bălşanu a comis-o din nou, fiind depistat iar în trafic cu aceeaşi maşină de lux şi tot fără permis de conducere. În zona Podul Viilor din Piteşti, poliţiştii au tras patru gloanţe în maşină pentru a îl opri, însă fără succes. Dat în consemn, Viorel Bălşanu a fost prins în cele din urmă în satul Brăteşti din Dâmboviţa, asta după ce a intrat pe contrasens şi a izbit o altă maşină, rănind două persoane. Până la urmă, Bălşanu a fost prins într-o casă părăsită din satul dâmboviţean.

Cu două săptămâni înainte, Bălșanu furase 260.000 lei din seiful unei firme din Bascov

Interesant e faptul că înainte cu două săptămâni de a fi prins, Viorel Bălşanu furase, împreună cu un prieten, 260.000 de lei din seiful unei firme din Bascov. Pentru această faptă, el a fost identificat în baza amprentelor în această primăvară, alegându-se cu un nou dosar penal.
Până acum, Viorel Bălşanu a fost condamnat în ţară şi în mai multe ţări din Uniunea Europeană pentru furturi şi conducere fără permis, executând în total aproape 12 ani de închisoare. Şi cum ultimele fapte au fost săvârşite în stare de recidivă, având şi un rest de pedeapsă de 599 zile neexecutat, pe bărbat îl aşteaptă alţi ani grei de închisoare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii