Web Analytics

Film după romanul „Zodia porumbeilor sălbatici”

de | 2.02.2023 11:55 | Actualitate, Cultură, Home

La 25 ianuarie a avut loc, la Muzeul Țăranului Român din București, așa cum am anunțat, lansarea romanului „Zodia porumbeilor sălbatici”, publicat recent de argeșeanul George Cârstea (din Boțești/Mioveni), cu o prefață de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. La lansare au vorbit, elogios, Manuela Cernat, Viorel Costea, Cătălin Mitulescu, Ada Condeescu și, firește, autorul. Un autor cvasi-necunoscut, deși a făcut parte din Cenaclul „Albaștrii” de la Pitești, până când membrii acestuia au fost arestați, în 1971, de Securitate și judecați public la Casa Studentului, scăpând de închisoare (Ion Toma Ionescu a scris o carte pe tema aceasta). După acest episod, George Cârstea s-a retras din viața literară, debutând abia acum, după 50 de ani. Dar ce debut! Fenomenal.

La lansare, regizorul Cătălin Mitulescu a anunțat că va face un film după acest roman, în rolul eroinei Vizeta fiind distribuită, deja, Ada Condeescu. Vor urma un casting, strângerea de fonduri, filmările. Sperăm că George Cârstea își va lansa cartea și la Pitești în curând, mai ales că aceasta nu se găsește în librării. Oricum, debutul său întârziat este unul fulminant.

Citește și Eveniment editorial, cu prefaţă de preşedintele Academiei

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Felicitări, domnule George Cârstea!
    Am citit cartea si mi-a plăcut. Este o expunere sinceră, bruta, neprelucrată . Cred ca acestea,împreuna cu cunoașterea in detaliu a evenimentelor prezentate dau valoare cartii.

    Răspuns
  2. Felicitări, domnule George Cârstea!
    si mi-a plăcut. Este o expunere sinceră, bruta, neprelucrată . Cred ca acestea,împreuna cu cunoașterea in detaliu a evenimentelor prezentate dau valoare cartii.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole