Web Analytics
scris joi, 19.01.2023

Eveniment editorial, cu prefaţă de preşedintele Academiei

„Zodia porumbeilor sălbatici”, o „carte simplă”, semnată de argeşeanul George Cârstea

La Editura „Unicart” din București a apărut, foarte recent, volumul de proză „Zodia porumbeilor sălbatici”, de George Cârstea. Este o carte-eveniment, mai ales că autorul este cvasi-necunoscut mediilor literare locale, dar beneficiază o o elogioasă „Precuvântare” scrisă de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.
Pe ultima copertă, alături de un citat din Ioan-Aurel Pop („George Cârstea a scris un roman simplu despre viața simplă de la țară pe care, dacă îl citești, îți vine să-l așezi în rând cu epopeile poporului român”), sunt publicate alte rânduri elogioase, semnate de Viorel Costea, Dan Pița și Bogdan Ficeac.

Eveniment editorial, cu prefaţă de preşedintele Academiei

Autorul ne previne că a „scris aceste întâmplări pentru că, la bătrânețe, trupul și sufletul nu mai pot duce asemenea poveri.” Conștient că nu e cunoscut, într-o scurtă notă mai adaugă: „M-am născut în Zodia Taurului, pe 7 mai 1952, în comuna Boțești, din actualul județ Argeș.
A fost dorința mamei, ca să nu fie și săracă, și singură. În școală, nu am învățat aproape nimic despre oameni. I-am descoperit singur în cărțile citite la întâmplare sau în filmele pe care le vedeam și de câte trei sau patru ori. Am muncit ca să trăiesc. Nu mi-a plăcut niciodată ce am făcut. Acum sunt pensionar și nu plătesc impozit pe venit. Inima mea este reparată în patru locuri, sufăr de diabet, iar în ultimii treizeci de ani am descoperit că nu știu să votez.
În lunile de iarnă, locuiesc în Mioveni, unde nu trebuie să fac focul cu lemne…”

Lansarea acestei cărți va avea loc miercuri, 25 ianuarie, ora 17.30, la Muzeul Național al Literaturii Române din București. Printre vorbitori, Manuela Cernat, Șerban Marinescu, Jean Dumitrașcu, Viorel Costea, George Cârstea, Cătălin Mitulescu și Ada Condeescu. Moderator: Loreta Popa. Intrarea e liberă.

Citește și Eveniment cultural de excepție la Câmpulung: prima ediție a Festivalului „Muzica în filmul românesc”

Citește și Dorel Ştefănescu şi violoncelistul Marin Cazacu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...