Web Analytics

Fiindcă primarul Ţâroiu voia să le pună măşti câmpulungenilor, prefectul a năvălit cu jandarmii

de | 9.04.2020 13:30 | Politica si Administratie

Începând de marți, 7 aprilie, zona Muscel a devenit teritoriu supravegheat atent de forţele de ordine, Câmpulungul şi comuna Godeni fiind, practic, închise. Cauza înăspririi măsurilor a constituit-o atât numărul crescut rapid de infectări cu noul coronavirus, cât şi atitudinea inconştientă a multor oameni. „Am avut multe semnale din partea locuitorilor Câmpulungului, pe de o parte legate de faptul că autorităţile locale nu se implică aşa cum ar trebui, pe de altă parte legate de faptul că cetăţenii sunt puţin cam relaxaţi, se duc în voie prin oraş, fac coadă la bancomate, se aglomerează la intrările în magazine. Atunci am considerat că este datoria noastră, a judeţului, să intervenim. Acum, practic, Câmpulung este un oraş închis. Forţele de Jandarmerie, de Poliţie şi Poliţie Locală, în echipe mixte, în puncte fixe, vor patrula, vor verifica fiecare cetăţean, nu vor permite niciun fel de abatere, niciun fel de încălcare a normelor de siguranţă. Pentru că, din punctul meu de vedere, semnalul este unul clar: suntem în situaţie de urgenţă, avem ordonanţe militare în vigoare, nimeni nu este mai presus de lege, toată lumea trebuie să respecte legile”, a declarat prefectul Emanuel Soare, prezent la Câmpulung.
Intervenţia Instituţiei Prefectului a venit şi în urma semnalelor primite de la autorităţile locale. Chiar prefectul a subliniat faptul că primarii se cam culcă pe o ureche când vine vorba de aplicarea măsurilor din ordonanţele militare. Şi nu a fost mirat Emanuel Soare atunci când, cerând întrunirea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă la Câmpulung şi Godeni, s-a trezit că edilii îi cer să introducă obligativitatea purtării măştilor de către cetăţenii din cele două localităţi. „Practic, nu au venit nici măcar cu o analiză serioasă a numărului de persoane infectate, suspecte, a problemelor care sunt în localităţi, pur şi simplu au venit cu propuneri legate de faptul că ar putea să solicite ca toate persoanele care ies în public să poarte măşti şi materiale de protecţie”, a recunoscut prefectul defectele atitudinii primarilor.
La închiderea ediţiei, bilanţul pandemiei în zona Muscel includea un decedat şi 15 infectaţi, cei mai mulţi în Câmpulung şi Godeni.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii