Fermierii vor ca ministrul Agriculturii să facă parte din CSAT

de | 22.03.2022 09:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Asociația „Forța Fermierilor” solicită ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT, deoarece conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară mondială, informează Mediafax. „Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional”, spun fermierii, care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Citește și: Creştere puternică pentru ROBOR – A atins cele mai ridicate valori din august 2013 și până în prezent

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului agriculturii în componența CSAT”, se arată în documentul semnat de fermieri.

Documentul a fost trimis și președintelui Klaus Iohannis. Potrivit legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major.

Citește și: Șase primari din Argeș participă la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România

Foto: presidency.ro

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole