Web Analytics
scris duminică, 28.01.2024

Fermierii francezi se pregătesc „să asedieze” luni Parisul pe termen nedeterminat

Aflat sub presiunea protestelor agricultorilor, care au ameninţat că începând de luni vor „asedia” Parisul, guvernul preşedintelui francez Emmanuel Macron a acuzat duminică ceea ce a numit practicile de „concurenţă neloială” ale unor parteneri din UE, precum Spania sau Italia, relatează agenţiile France Presse şi EFE.

Fermierii francezi se pregătesc „să asedieze” luni Parisul pe termen nedeterminat

Citește și: O româncă din Italia a murit după ce a așteptat trei ore să vină ambulanța


Cu 24 de ore înaintea unei posibile blocări a capitalei franceze de către agricultori, premierul recent numit de pro-europeanul Macron, Gabriel Attal, a susţinut duminică un discurs în care a evidenţiat termeni precum „independenţă” şi „suveranitate” şi a pus sub semnul întrebării modul de funcţionare a Uniunii Europene. „Vom lupta împotriva concurenţei neloiale. Agricultorilor noştri li se impun reguli (fitosanitare) şi altora nu”, a criticat premierul în discursul susţinut la puţin timp după ce a vizitat o exploataţie agricolă. „Nu este normal ca voi să fiţi împiedicaţi să folosiţi anumite produse (…), în timp ce ţări vecine, Italia sau altele”, le pot utiliza, a remarcat şeful guvernului francez, adresându-se agricultorilor, pe care încearcă să-i tempereze, potrivit Agerpres.

Citește și: Prefectul Perianu menţine controalele în spitalele din Argeş!


El a mai menţionat că cel puţin 40% din fructele şi legumele de pe piaţa franceză sunt importate, mai ales din Spania şi Italia, în timp ce agricultorii francezi se lovesc de unele reguli de mediu incluse în legislaţie, prin urmare Gabriel Attal a promis că le va cere partenerilor din UE măsuri care să favorizeze suveranitatea alimentară a Franţei.
În cele mai mult de zece zile de când durează protestele agricultorilor francezi, mulţi dintre aceştia s-au plâns de produsele agricole venite în special din Spania, considerând că aceste produse creează o situaţie de concurenţă neloială întrucât au preţuri reduse şi standardele de mediu spaniole sunt mai puţin restrictive decât cele franceze.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *