Web Analytics
scris miercuri, 27.12.2023

Ferma Dacilor, unde opt persoane au murit a doua zi de Crăciun, a funcționat, fără autorizații, încă din 2013

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, din judeţul Prahova. Șapte persoane, trei copii și patru adulți, au fost găsite carbonizate, în timp ce continuă căutările pentru a opta persoană care este dată dispărută. Poliţiştii şi procurorii prahoveni au început, marţi seară, audierile în dosarul care vizează cauzele, dar şi efectele incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor. Infracţiunile vizate sunt de distrugere şi ucidere din culpă. Complextul turistic Ferma Dacilor pare că a funcționat timp de un deceniu fără avizele necesare și fără ca autoritățile să remarce acest lucru.

Ferma Dacilor, unde opt persoane au murit a doua zi de Crăciun, a funcționat, fără autorizații, încă din 2013

Citește și: Deşi a delapidat peste 600.000 lei, Ionuţ Popescu de la ADIA a scăpat cu închisoare cu suspendare


Conform site-ului oficial al complexului turistic de la Tohani, bazele afacerii au fost puse în 2013, lucru confirma și de Cornel Dinicu, antreprenorul care se prezintă ca prorietarul afacerii, chiar dacă nu apare în actele firmei care controlează pensiunea.
Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că la Ferma Dacilor s-a construit fără autorizaţie, intrându-se în legalitate abia în 2020, când pentru acele construcţii a fost obţinut un certificat de edificare a construcţiei. „Nu au autorizaţie de construire. Au intrat în legalitate, în baza legii, în sensul că toate construcţiile după 2001, dar mai vechi de 3 ani, pot intra în legalitate făcând un raport de expertiză şi, bineînţeles, eliberarea unui certificat de edificare a construcţiei. Au intrat în legalitate în 2020. S-a făcut un PUZ, terenul respectiv a intrat în intravilan în baza acelui PUZ, iar ulterior au intrat în legalitate în baza acestor documente”, a declarat Nanu, citat de Agerpres. Întrebat dacă s-a construit fără autorizaţie, prefectul a confirmat: „au construit fără a avea autorizaţie”.
Pensiunea nu avea nici autorizație la incendiu, potrivit ISU Prahova. ISU Prahova ar fi dat, în 2019, doar avertismente la pensiunea Ferma Dacilor, în ciuda faptului că au fost constatate nereguli grave. În același an, la pensiune, ar fi fost organizată o masă de protocol oferită chiar de conducerea ISUJ Prahova.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *