Web Analytics

Federația Pro.Asist – acțiuni sindicale pentru susținerea revendicărilor 

de | 7.06.2023 09:31 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Federația Pro.Asist, scrisoare deschisă către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale:  „In cazul în care solicitările prezentate nu-și vor găsi soluționarea în cel mai scurt timp posibil, vor fi demarate acțiuni sindicale pentru susținerea revendicărilor până la soluționarea lor

Citește și:

FEDERAŢIA NAŢIONALĂ SINDICALĂ DIN ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI FNS „PRO.ASIST”, federaţie reprezentativă pentru sectorul de activitate ”Asistenţă Socială” prin Sentința Civilă nr. 1534/25.11.2021 a Tribunalului Botoșani, a adus la cunoștință și a solicitat, în mai multe rânduri, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale rezolvarea unor probleme cu care se confruntă salariații sistemului de asistență socială, solicitări rămase până în prezent fără răspuns.

În ultima adresă către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, federația a adus la cunoștință că în cadrul lucrărilor Consiliului Național desfășurat în data de 27.05.2023, au fost dezbătute cu membrii federației, sindicate din multe județe ale țării, diversele probleme sau nemulțumiri ale membrilor de sindicat (salariați personal contractual, inclusiv asistenți maternali profesioniști și asistenți personali sau asistenți personali profesioniști precum și funcționari publici din DGASPC – uri, SPAS – uri, DAS – uri).

Concluziile dezbaterilor și cererile membrilor federației pentru care am solicitat întâlniri de lucru Ministerului Muncii pentru rezolvare, sunt următoarele:
aplicarea Legii 153/2017 în integralitatea ei pentru toți salariații sistemului de asistență socială;
aplicărea sporurilor pentru condițiile de muncă la valoarea salariului de bază din anul 2023;
exceptarea salariaților sistemului de asistență socială cu privire la includerea indemnizației de hrană în procentul de 30 % pe ordonator principal de credite, limitare prevăzută de art. 25 din Legea 153/2017;
exceptarea de la interzicerea angajărilor în anul 2023 pentru personalul din asistență socială (serviciile sociale au suferit multe modificări, ceea ce presupune scoaterea la concurs și angajarea de personal pe serviciile restructurate, reorganizate sau nou-înființate, în caz contrar anticipăm un colaps cu efecte directe asupra beneficiarilor de servicii sociale care vor fi primii care vor avea de suferit).
Citește și:
* Lasconi spune „pas” proiectelor liberale
* Instanța nu a permis reluarea lucrărilor la blocul social de la Câmpulung

Menționăm că, această scrisoare deschisă are rolul unui ultim semnal tras de FNS ”PRO. ASIST” deoarece, în cazul în care solicitările prezentate nu-și vor găsi soluționarea în cel mai scurt timp posibil, vor fi demarate acțiuni sindicale pentru susținerea revendicărilor până la soluționarea lor.

BIROUL EXECUTIV AL FNS PRO. ASIST

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *