Web Analytics

FC Argeș va evolua în Seria Vest a Ligii de Tineret

de | 8.08.2022 19:14 | Actualitate, Home, Sport

Pe 20 august va debuta Liga de Tineret, competiție înființată de FRF în această vară pentru a înlocui Liga Elitelor U19. La startul acestei întreceri se vor regăsi cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor. Acestea vor putea folosi jucători Under 18, dar și trei fotbaliști peste limita de vârstă, dar fără a depăși însă categoria Under 21.

Campioana merge în UEFA Youth League

Cele 24 de formații au fost împărțite în două serii de câte 12 echipe, urmând ca în sezonul regular să se dispute 11 etape, jucând fiecare cu fiecare în sistem tur. Cele mai bine 6 echipe clasate se vor califica în play-off, iar celelalte 6 vor evolua în play-out. În play-off și play-out se vor disputa 10 etape, în sistem tur-retur. Primele două formații din clasament la finalul play-off-ului, din fiecare serie, se vor califica la turneul final, unde vor avea loc semifinalele și finala competiției. Campioana Ligii de Tineret va reprezenta România în UEFA Youth League.

Componența celor două serii

Printre echipele care vor lua startul în Liga de Tineret se regăsește și FC Argeș. Alb-violeții au fost repartizați în Seria Vest și vor avea de înfruntat adversari puternici, printre aceștia fiind și AFK Csikszereda Miecurea Ciuc, campioana Ligii Elitelor Under 19 din sezonul trecut.

Citește și Meciuri importante de verificare pentru puștii alb-violeți

Iată componența celor două serii din Liga de Tineret:

Seria Est: Petrolul Ploiești, Politehnica Iași, ADF Sport Team, FC Botoșani, Concordia Chiajna, CSA Steaua, Rapid București, Farul Constanța, LPS Buzău, Dinamo București, FCSB, FC Voluntari.

Seria Vest: AFK Csikszereda Miecurea Ciuc, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Politehnica Timișoara, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, UTA, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Viitorul Cluj, Banatul Timișoara, Kids Tâmpa Brașov, FC Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *