FC Argeș s-a calificat în Liga Elitelor Under 15

de | 13.10.2021 16:41 | Actualitate, Sport

FC Argeș va avea două echipe care în acest sezon vor evolua în Liga Elitelor. După grupa Under 16, clubul din Trivale va fi reprezentat în cea mai importantă competiție națională și de grupa Under 15. Liga Elitelor U15 este o întrecere nou înființată de FRF, iar la faza finală vor participa câștigătoarele fazei zonale, împărțite în 16 serii.

În runda cu numărul 5 din Campionatul de Juniori Elită-U 15 B, echipa pregătită de Paul Ciobanu a învins cu 9-0 pe Real Bradu, principala contracandidată la șefia grupei. Golurile alb-violeților au fost marcate de Darius Grigore (2), Mihnea Ionică (2), Andrei Iosifescu, Eric Nistor, Yanis Pîrvu, Daniel Rada și David Florican. MVP-ul acestui meci poate fi considerat Mihnea Ionică, autorul unei ”duble” și a patru pase de gol.

 

Citește și Bogdan Stoica, managerul sportiv de la CS Mioveni, este optimist: „O să fie un meci destul de greu cu FCSB, sperăm să nu pierdem”

 

Piteștenii au terminat faza zonală pe locul 1, cu 15 puncte, acumulate în 5 partide. Puștii lui Ciobanu au trecut în grupă de ACS FC Dănuț Coman, FC Pitești 2008, ACS Unirea Bascov, ACS Poiana Lacului și CS Real Bradu. În cele cinci partide jucate, alb-violeții au marcat 34 de goluri și au primit doar un gol.

Paul Ciobanu, antrenorul FC Argeș U15, își dorește ca jucătorii pe care îi pregătește să confirme așteptările și la faza națională: ”Îi felicit pe copii pentru aceste rezultate și pentru evoluțiile din cele cinci meciuri din faza județeană. La faza națională îmi doresc să ajungem cât mai departe. Nu va fi ușor pentru că ne vom măsura forțele cu cele mai bune echipe din țară. Pregătesc această grupă de 6 ani, iar acum încep să se vadă și roadele. Obiectivul principal este creșterea și formarea jucătorilor pentru echipa mare a clubului FC Argeș. Darius Grigore și Yanis Pîrvu au fost chemați la lotul României Under 15, dar sunt sigur că și alții sunt în vederile selecționerului. Avem în lot mulți copii talentați și serioși. Eu cred că peste câțiva ani mulți dintre ei vor ajunge fotbaliști valoroși și vor face pasul la echipa mare”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii