Web Analytics

Farmacia Andreea Motoc, reclamată pentru trafic de droguri

de | 19.05.2016 15:50 | Dezvăluiri

# Război de gherilă pentru autorizaţia de funcţionare a farmaciei Motoc # Administratorul farmaciei, Mioara Motoc (foto), spune că funcționează legal și că de la Ministerul Sănătății nu a venit niciun document care să ateste vreo problemă

Din cauza datoriilor avute către furnizori, autorizaţia în baza căreia funcţiona farmacia din cadrul Clinicii Motoc din Piteşti (deţinută de către firma Andreea Motoc SRL, firmă aflată în insolvenţă) a fost scoasă la licitaţie de către executor acum trei luni. Iar pe 5 februarie a.c., autorizaţia de funcţionare a farmaciei a fost adjudecată de firma FORTE VITA FARM. Iar de atunci a izbucnit un soi de război de gherilă legat de legalitatea autorizaţiei şi cine are în fapt dreptul să o deţină. Cumpărătorul a dorit firesc să se înregistreze la Ministerul Sănătăţii cu actul de adjudecare şi documentele aferente, numai că s-a lovit de un impediment, după cum precizează administratorul judiciar AKTIV LEX Insolvenţă SPRL: „debitoarea a refuzat să predea autorizaţia de funcţionare de mai multe ori, inclusiv în faţa executorului judecătoresc”. În cele din urmă, administratorul judiciar a declarat autorizația pierdută printr-un anunț într-un ziar central. Tot reprezentanţii administratorului judiciar spun că „farmacia a continuat să funcţioneze, deşi legal nu mai avea acest drept”. Drept urmare, administratorul FORTE VITA FARM a depus plângere penală – la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti – pentru trafic de droguri şi exercitarea fără drept a unei funcţii.

Acuze de infracţiuni la regimul juridic al precursorilor de droguri

Iată ce scrie printre altele în plângerea formulată de către administratorul FORTE VITA FARM: „S.C. ANDREEA MOTOC S.R.L. prin reprezentant statutar, Motoc Mioara a refuzat să predea autorizaţia de funcţionare în original şi în prezent îşi continuă activitatea pe vechea autorizaţie, eludând dispoziţiile legale. Drepturile dobândite de S.C. FORTE VITA FARM S.R.L. prin adjudecarea autorizaţiei de funcţionare nr. 4024/EN 1841/10.07.2006 sunt prevăzute în mod expres de dispoziţiile art. 8 şi 9 din Legea farmaciei nr. 266/2008 – R, drepturi ce ne sunt îngrădite la acest moment şi de care noi nu ne putem prevala în faţa unor terţe persoane, neputând beneficia de ele în lipsa autorizaţiei de funcţionare, deţinută în mod nelegal de către S.C. Andreea Motoc S.R.L.”.
Tot în plângere se mai spune: „Continuarea activităţii de farmacie de către debitoarea Andreea Motoc S.R.L. în temeiul autorizaţiei de funcţionare nr. 4024/EN 1841/10.07.2006 reprezintă totodată infracţiuni prevăzute în legile speciale, respectiv OUG 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri şi în Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficulului ilicit de droguri, avînd în vedere că o parte din componentele medicamentelor se pot încadra în noţiunea de precursor al drogului sau chiar drog.” 
După cum spun reprezentanţii administratorului judiciar – AKTIV LEX Insolvenţă SPRL – doctoriţa Mioara Motoc a făcut contestaţie la executare (licitaţia prin care a fost vândută autorizaţia), „însă contestaţia nu suspendă executarea până la o decizie definitivă a instanţei”.

Ministerul Sănătăţii refuză să înscrie schimbarea deţinătorului autorizaţiei

Administratorul judiciar a solicitat de mai bine de două luni Ministerului Sănătăţii să procedeze la efectuarea menţiunilor corespunzătoare în evidenţele sale, respectiv să înscrie schimbarea deţinătorului autorizaţiei şi să procedeze la eliberarea unei noi autorizaţii pe numele cumpărătorului. Numai că cei de la Ministerul Sănătăţii nu au răspuns la solicitare, dovedind o lipsă de comunicare nejustificată.
Şi acelaşi Minister al Sănătăţii nu a răspuns nici la cererea formulată de către administratorul judiciar prin care se cerea închiderea farmaciei Motoc şi efectuarea unui control cu privire la activitatea desfăşurată de Andreea Motoc SRL.
Tot administratorul judiciar mai spune că în această primăvară o echipă de la Colegiul Farmaciştilor Argeş a făcut un control la farmacie şi a constatat că acolo nu era un farmacist, deşi acest lucru este impus de lege

Mioara Motoc: „Dacă nu aveam autorizație, ministerul ne-ar fi oprit funcționarea”

Aşa cum e firesc, am dorit să aflăm şi punctul de vedere al doamnei doctor Mioara Motoc vizavi de problemele farmaciei pe care o deţine.
# Împotriva dumneavoastră și a farmaciei a fost depusă o plângere penală pentru că funcționează fără autorizație.
– Nu este adevărat. Noi avem autorizație. Avocatul a făcut contestație și Ministerul Sănătății ne-a lăsat autorizația. Noi funcționăm normal. Acea licitație la care au participat cei de la FORTE VITA FARM a fost ilegală. Se va anula totul. Noi avem autorizație. Dacă nu aveam autorizație, ministerul ne-ar fi oprit funcționarea.
# Ministerul Sănătății v-a trimis vreo adresă prin care să ateste că farmacia funcționează fără autorizație?
– Ministerul nu mi-a trimis absolut nimic. Eu am făcut adresă la Minister și am solicitat ca în cazul în care consideră că farmacia funcționează ilegal să mă anunțe.
# Administratorul judiciar reclamă că farmacia a fost închisă din cauza problemelor de legalitate.
– Farmacia nu a fost închisă. Farmacia se zugrăvește, avem probleme cu cineva de la etajul unu care ne inundă des. În câteva zile farmacia își va relua programul de activitate. În maxim 30 de zile se vor plăti toate datoriile către firma care ne-a declanșat această insolvență și către ceilalți creditori.
# Colegiul Farmaciștilor Argeș a venit în control la dumneavoastră în farmacie și în raportul întocmit a precizat că nu a găsit farmacistul în unitate.
– Farmacistul a lipsit doar câteva minute. Ulterior, dna farmacist a revenit în unitate. A doua zi a revenit controlul și farmacista a fost în unitate.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii