Web Analytics
scris joi, 11.01.2024

Farmacia „Alexandra” din Bascov, una dintre primele farmacii autorizate ca şi centru de vaccinare antigripală

Sezonul 2023-2024 a venit cu schimbări importante în procesul de administrare a vaccinului antigripal. Farmaciile fac un pas înainte și au acum un dublu rol, de eliberator al vaccinului gripal și de vaccinator (în cazul farmaciilor autorizate ca și centre de vaccinare). Farmacia „Alexandra” din Bascov, str. Păișești, DN, Bl. D1, parter, este una dintre cele câteva farmacii comunitare acreditate ca și centru de vaccinare împotriva gripei sezoniere și se adresează unei populații de peste 11.000 de locuitori din Bascov, dar și din localitățile limitrofe.

Farmacia „Alexandra” din Bascov, una dintre primele farmacii autorizate ca şi centru de vaccinare antigripală

„Spre bucuria farmaciștilor, a unora dintre noi, Ministerul Sănătății a început să aducă servicii medicale în farmacie, așa cum este și în alte țări unde vaccinarea se practică în farmacie de foarte mult timp. Acest lucru micșorează mult timpii de așteptare la medic. Practic, omul vine să își ia rețeta, își ridică medicamentele și i se face și vaccinul. În urma unui curs postuniversitar pe care l-am urmat la Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București, am venit în sprijinul categoriilor vulnerabile, farmacia fiind acreditată pentru a efectua vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Sunt câteva categorii de pacienți care sunt la risc, bolnavii cronici, copiii, gravidele, bolnavii cu neoplazii, bolnavii cu diabet, care au nevoie să nu fie afectați de o gripă ce le-ar putea fi fatală”, spune farmacist Alexandra Ciucă-Ștefan (foto).

Persoanele eligibile pentru vaccinare antigripală în farmacie trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: Să aibă recomandare de la medicul de familie; Să fi fost vaccinate antigripal cel puțin o dată; Să nu fie alergice la ovalbumină sau să fi prezentat reacții alergice la vaccinarea anterioară; Să nu fie alergice la niciunul din componentele vaccinului; Să nu prezinte simptomele unei boli febrile sau infecții acute.
Persoanele care, în urma consultației prealabile, nu îndeplinesc condițiile de vaccinare de către farmacist în farmacie, vor fi îndrumate către medicul de familie/curant pentru vaccinare.
Pentru a beneficia de serviciul de vaccinare în farmacie trebuie făcută o programare în prealabil la nr. de telefon 0721173009 sau online, la https://www.alphega-farmacie.ro/campanii/vaccinare-antigripala#form
M.S.

Citește și Reportaj. ”Bunicel” de Costeşti. Doi tineri au fondat o fabrică de dulceaţă în casa natală

Citește și Elena Arnăuţoiu: „Regele Mihai a fost la noi acasă când era copil. L-am servit cu o dulceaţă de cireşe amare…”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole