Web Analytics

Familia șoferului ucigaș de la Mioveni vrea să adopte copiii victimelor

de | 9.12.2014 12:06 | Actualitate

Familia Micu din Oarja îşi adună, în aceste zile, toate puterile pentru a face faţă tragediei care i-a lovit chiar de Moş Nicolae, după ce Constantin şi Mihaela Micu au murit la Mioveni din cauza unui tânăr vitezoman. Doi copii au rămas orfani, doi copii pe care familia celui vinovat a declarat că ar vrea să-i înfieze.
Soții Micu au decedat de Moş Nicolae, exact când se întorceau de la cumpărăturile pentru Sărbători. Soţii Constantin şi Mihaela Micu, de 40, respectiv 38 de ani, rezolvaseră treburile şi reveneau acasă, în Mioveni, când maşina în care se aflau alături de fiica lor, Alina (13 ani), a fost izbită în plin de un bolid BMW ce circula cu peste 100 de kilometri la oră.
Şoferul bolidului, Alexandru Adelin Popa, un tânăr de 21 de ani, din Mioveni, a scăpat cu răni superficiale. Ideea adopţiei a încolţit în mintea familiei lui Alexandru, care se află internat la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Argeş (rănile nu impuneau acest lucru, dar doctorii au decis investigaţii medicale suplimentare după ce tânărul a acuzat dureri puternice de cap) imediat ce a aflat că decesul soţilor Micu a lăsat orfani doi copii. Rudele şoferului vitezoman povestesc că acesta este ros de remuşcări şi se gândeşte doar la fetiţa rănită şi la fratele care îi aştepta să vină cu cadourile de la Moş. Că acesta are cu adevărat remuşcări e greu de spus, cert e că familia lui i-ar vedea pe Alina şi pe Marian adoptaţi, deşi traiul în asemenea condiţii ar fi cel mai probabil insuportabil, în primul rând pentru cei doi copii.
La auzul propunerii ca familia lui Alexandru să-i adopte şi să aibă grijă de cei doi copii, rudele victimelor, adunate pentru pregătirile de înmormântare, ce are loc azi, în satul Oarja, de unde erau soţii Micu, au explodat, pline de indignare, excluzând o asemenea variantă.  După înmormântare şi după ce vor începe să vadă ce este de făcut, vor decide care dintre ei îi va lua pe Alina şi pe Marian, dar în nici un caz nu îi vor lăsa pe mâini străine. Una dintre surorile Mihaelei, care urma să-şi aniverseze ziua de naştere peste zece zile, spune că va lua la ea copiii. Pentru moment, familia Micu nu s-a decis dacă va cere despăgubiri, dacă va acţiona în vreun fel pe cale legală. Vrea ca poliţia să-şi facă treaba.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii