Web Analytics

Familia autorului triplei crime de la Stoeneşti, protejată pentru a treia oară prin ordin judecătoresc

de | 26.07.2018 14:10 | Actualitate

Starea de tensiune dintre familiile de romi de la Stoeneşti care au fost implicate în triplul omor din aprilie 2016 încă persistă, mai ales că procesul de omor nu s-a finalizat decât în primă instanţă. Rudele celor trei acuzaţi se tem de reacţia celor care şi-au pierdut persoane apropiate, astfel că, în mod repetat, au solicitat Judecătoriei Câmpulung emiterea unui ordin de protecţie.

O asemenea cerere a fost acceptată prima dată în octombrie 2017, atunci când instanţa a dispus ca toţi cei unsprezece pârâţi din familiile Durleci şi Tinca să păstreze o distanţă minimă de treizeci de metri faţă de cei unsprezece reclamanţi din familiile Mărunţelu şi Durleci, dar şi faţă de reşedinţele acestora. Termenul de valabilitate a protecţiei a fost de trei luni, timp în care activitatea de supraveghere a fost realizată de poliţiştii de la Stoeneşti şi Cetăţeni. Pe 16 ianuarie 2018, cei care se consideră ameninţaţi au revenit cu cererea de protecţie către Judecătorie şi au obţinut un nou ordin, de data aceasta valabil pe o perioadă de şase luni şi vizând interzicerea oricărui contact între părţi, inclusiv prin telefon sau corespondenţă poştală. În plus, în cauză au intrat ca reclamante şi alte două persoane din familiile Durleci şi Budrea. Nu lipsesc dintre cei protejaţi nici cei doi inculpaţi achitaţi în primă instanţă, Doru Vasile Durleci şi Dorel Durleci. Recent, la mijlocul acestei luni, instanţa a emis un nou ordin de protecţie, valabil tot pe o perioadă de o jumătate de an. În procesul de omor cu trei acuzaţi a fost condamnat doar Pavel Laurenţiu Durleci, fratele şi tatăl său, Doru Vasile şi Dorel, scăpând de pedeapsă. La finalul anului trecut, condamnatul a murit la Spitalul Judeţean Argeş, acolo unde fusese adus din penitenciar.

Unul dintre acuzaţi a fost condamnat pentru lovire

Cei doi fraţi acuzaţi de omor, adică cel condamnat şi decedat, Pavel Laurenţiu, şi Doru Vasile, achitat în primă instanţă, au fost inculpaţi şi într-un proces de lovire. În mod evident, procesul a încetat faţă de cel care a murit, în cauză rămânând fratele acestuia, Doru Vasile, care a fost condamnat, în primă instanţă, la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare pentru fapta de lovire comisă faţă de Antoniel Gheorghe Abel Liţă, tot din Stoeneşti.

Ordin de protecţie refuzat în cazul ţiganilor care s-au încăierat în această lună

La mijlocul acestei luni, tot la Stoeneşti, pe Valea Bădenilor, alţi ţigani au fost implicaţi într-un incident care putea să se încheie ca şi acum doi ani. Două grupuri s-au încăierat, după ce s-a pornit ceartă pe o bucată de pământ pentru care nu deţin acte de proprietate, două persoane fiind spitalizate cu multiple traumatisme. În cauză s-a întocmit dosar penal, dar până la finalizarea cercetărilor a intervenit o altă acţiune judecătorească prin care 13 rudari au solicitat protecţie faţă de 6 persoane din grupul advers. Instanţa a respins solicitarea joia trecută.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii