Web Analytics

Facebook-ul şi politicienii de provincie

de | 13.04.2022 14:48 | Actualitate, Opinii, Politica si Administratie

Spiritul provincial îi omoară pe politicienii argeșeni. La congresul PNL înscenat duminica trecută, i-am văzut pe liberalii din Pitești dând târcoale ca niște Azorici dornici să facă plici în poză cu noul stăpân. Chit că Gheneralul Ciucă habar n-avea de existența lor de până atunci și mă îndoiesc că și de la momentul pozei în continuare. Antologică e fotografia în care viceprimarul Gelu Tofan îi confiscă mâna Gheneralului, iar acesta privește imobil în altă parte. Înspre un zenit tâmp sau spre peretele mustind de emoție din fața sa, în niciun caz în ochii lăcrimând de recunoștință ai iobagului. Am avut mai curând impresia că amicul Tofan a vizitat Muzeul Figurilor de Ceară de la Londra și acolo a dat peste o statuie în mărime naturală, reprezentându-l pe noul său șef din PNL. Ei bine, dacă poza lui Gelu Tofan cu statuia e antologică, cea de grup în care apar, lângă aceeași statuie, noii lideri PNL de la Pitești, mă refer la Mihai Coteț, Cristina Ghineț și Florentina Ionescu, e galactică de-a dreptul! Așa ceva numai la muzeul lui Manchester City sau Real Madrid mai poți prinde! Plătești un tichet și apari în poză cu holograma lui Guardiola sau Raul.

Provincialii de la Pitești l-au vânat pe Gheneral pe holurile Parlamentului și, probabil în momentul în care acesta mergea la toaletă, l-au băgat la mijloc și, țuști, s-au tras cu el în poză! Dacă fetele, pardon, doamnele, au fost mai norocoase, sărmanul președinte Mihai Coteț a avut ghinion. Abia de a prins o margine, undeva la periferia pozei. I s-au văzut fața, nasul și urechile, însă o parte din umăr și corp i-au rămas în afara cadrului. De parcă era proptit în piuneze sau lipit cu leucoplastul. O semi-tragi-comedie, ce s-o mai lungim!

Citește și Gelu Tofan: „M-am autosuspendat pentru a nu crea probleme de imagine partidului, dar nu înseamnă că sunt vinovat”

Și mi-am adus aminte de ultima perioadă de regim Dragnea, cea de putere și nebunie maximă a lui Liviu de la Teleorman. Acesta a făcut un casting cu supușii de atunci, Drăghici, Valeca, Manu și Zoană, într-o livadă din Topoloveni, iar după ce a ronțăit în regim de breaking news și de PR un măr ionatan, a rămas cu cotorul în mână. A întors ușor capul să palmeze cotorul SPP-istului, numai că Găbița Zoană, pe atunci candidată la un loc pe lista europarlamentară, s-a interpus pe direcție și a finalizat magistral operațiunea. Cu ochii șireți, de vulpiță umedă de emoție că se poate face utilă stăpânului, avocata Zoană a preluat cotorul molfăit de Liviu Dragnea și l-a palmat cu o agilitate într-adevăr europarlamentară. Ba chiar l-ar fi molfăit și ea, încă o dată, dacă asta l-ar fi convins pe El lider maximo s-o treacă pe un loc eligibil.

Despre provinciali și provincialisme se pot da ”n” exemple din rândul politicienilor argeșeni. Atât de la PNL, cât și de la PSD. Niciunul dintre ei nu a trecut în ultimii 30 de ani de km 80 al autostrăzii, în materie de ștaif și demnitate. D’aia am avut și avem drumuri proaste în județ și n-am contat niciodată la infrastructură turistică în competiție cu șmecherii de la Prahova, concurenții noștri din regiune. Fiindcă pe politicienii noștri i-au trădat întotdeauna temenelele din pozele de iobagi făcute cu stăpânii de la București. Ba au mai fost și atât de fraieri să le pună pe FB, ca să priceapă toată lumea unde se află exact Argeșul pe harta influenței naționale. Pe nicăieri.

Citește și Mihai Coteț despre proiectul Pădurea Trivale: “Vrem arie protejată și vrem zonă de pădure parc”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *