Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

Expoziție dedicată fotbaliștilor Generației de Aur

Generaţia de aur a fotbalului românesc va fi celebrată, în perioada 23 mai – 2 iunie, printr-o expoziţie la Art Safari în care vizitatorii pot vedea, printre altele, tricoul purtat de Gheorghe Hagi la meciul cu Argentina de la Campionatul Mondial din 1994, cu semnătură olografă, dar şi articole şi fotografii rare de la acel meci istoric.

Expoziție dedicată fotbaliștilor Generației de Aur

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, expoziţia marchează performanţele excepţionale ale echipei naţionale la Campionatul Mondial din 1994, unde România a ajuns până în sferturile de finală. Evenimentul are loc în contextul meciului pe care fotbaliştii acelei generaţii îl vor juca, pe 25 mai, pe Arena Naţională. Echipamente sportive din colecții private, printre care și tricoul purtat atunci de Gheorghe Hagi, cu semnătura lui olografă, articole și fotografii rare de la acel meci istoric, se regăsesc printre atracțiile expoziției.

Citește și: Gentea: „Dani Coman va avea putere de decizie totală”

„În urmă cu 30 de ani, la Mondialul din ’94, care a avut loc în Statele Unite, naţionala României a scris cea mai frumoasă pagină din istoria fotbalului românesc. Echipa a ajuns în sferturile de finală împotriva Suediei, în urma eliminării Argentinei din competiţie. (…) Pentru a marca acest moment istoric, Art Safari organizează o expoziţie temporară care va explora realizările impresionante ale Generaţiei de Aur. De la echipamentele originale purtate de starurile fotbalului românesc, articole şi reviste vechi din colecţii private importante, până la fotografii iconice, expoziţia oferă o altfel de perspectivă asupra unei epoci de aur a fotbalului românesc”, au transmis organizatorii expoziției. Piesa-vedetă va fi tricoul oficial al echipamentului naţional, cu semnătura olografă a legendarului Gheorghe Hagi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită