Web Analytics

Expoziție de pictură și fotografie pentru promovarea drepturilor omului, la Rucăr

de | 19.12.2022 12:40 | Actualitate, Cultură, Home

Miercuri, 21 decembrie 2022, ora 13.00, la Liceul Tehnologic Victor Slavescu Rucăr, județul Argeș, va  avea loc vernisajul Expoziției de Pictură și Fotografie din cadrul proiectului ”IMPACT – Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiillor și Tinerilor”, proiect finanțat prin programul Dezvoltare Locală, Fonduri Norvegiene, proiect coordonat de Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART în cooperare cu Consiliul Județean Argeș – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – DGASPC Argeș și Inspectoratul Școlar Argeș. 

Expoziția cuprinde lucrările copiilor și tinerilor participanți la atelierele de arte ale proiectului  IMPACT din Liceul Tehnologic Victor Slavescu Rucăr și Centrul de Zi Rucăr, județul Argeș.

Citește și: Bustul mareşalului Antonescu de la Muzeul Judeţean Argeş, în vizorul jurnaliştilor de la „Deutsche Welle”!

Pe parcursul anului școlar, copiii și tinerii beneficiari ai proiectului IMPACT, coordonat de Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART, au participat la ateliere de arte: teatru, film, dans, pictură, sculptura, fotografie, diferitele tipuri de arte ajutând la dezvoltarea abiliatilor personale și interpersonale, de comunicare și integrative ale copiilor și tinerilor implicați în proiect. 

Expoziția cuprinde o parte dintre rezultatele atelierelor de arte plastice, prezentate într-un eveniment public care încurajează copiii și tinerii, le dezvoltă stimă de sine și încrederea în propriile abilități, simțul civic, participând activ la viață comunității.

Citește și: „Napoleon Bonaparte – în două sute de maxime comentate”, de Mircia Chelaru

Expoziția este centrată pe promovarea drepturilor omului, incluziunii sociale, dând copiilor și tinerilor posibilitatea să își exprime gândurile și emoțiile, dorințele și aspirațiile. Alături de portretele pictate în culori acrilice și o serie de fotografii portret realizate de aceștia, temele lucrărilor de pictură și fotografie se referă la ”Ce mă face fericit”, ”Prietenie”, ”Lumea mea / Satul Meu” ‘’Emoții’’, ajutând privitorii să pătrundă în universul interior și exterior al autorilor.

Proiectul ”I.M.P.A.C.T – Incluziune și Motivare Prin Arte a Copiilor și Tinerilor” este coordonat de Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART și este finanțat prin programul Dezvoltare Locală, Apelul Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc, Granturi Norvegiene și se desfasoară în perioada 2021-2023. Scopul proiectului este dezvoltarea și promovarea educației incluzive, echitabile, de calitate în România și a includerii sociale a copiilor și tinerilor prin intermediul artelor.               

Proiectul IMPACT se adresează unui număr de 700 de copii și tineri din 6 județe ale țării : Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Constanța, Galați, județul Argeș fiind reprezentat prin Liceul Tehnologic Victor Slavescu, Rucăr, Școală Gimnazială Nae A. Ghica, Rucăr, Centrul de Zi Rucăr, Centrul de zi pentru copii și tineri cu dizabilități ”Șanse Egale”, Domnești, promovând dezvoltarea personală și incluziunea socială a copiilor și tinerilor, cu susținerea Inspectoratului Școlar Argeș, Consiliului Județean Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Argeș

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole