Web Analytics
scris vineri, 11.08.2023

Expoziție de pictură religioasă la Primăria Pitești

Săptămâna aceasta, în postul Sfintei Mării, în holul central al Primăriei Pitești a fost găzduită expoziția de pictură religioasă „Cât de frumoasă ești, Maria!”, realizată de artistul plastic Adrian Raul Albu.

Expoziție de pictură religioasă la Primăria Pitești

Citește și: Sergiu Rizescu a primit titlul de „Cetățean de onoare al Piteștiului” la închisoarea în care a fost deținut politic

Vernisajul a avut loc luni, 7 august, în prezența primarului Cristian Gentea, a angajaților primăriei, iar expoziția a fost deschisă de consilierul cabinetului primarului, Cristina Munteanu, și de criticul literar Magda Grigore, potrivit unui comunicat de presă remis de municipalitate.

Adrian Raul Albu a spus la vernisaj că dragostea pentru icoană l-a urmărit încă din copilărie. Lucrările au avut o tematică unitară, cu mesaj teologic – Fecioara Maria cu Pruncul, Mântuitorul Iisus Hristos, sfinți, arhangheli, heruvimi și scene biblice, expoziția fiind la a doua ediție, după ce, în februarie, a fost oferită publicului și la Centrul Cultural Pitești.

Icoana de tip realist a fost predominantă, limbajul ei fiind o interdependență între desen, culoare și semnificație. Toate lucrările sunt mărturii ale căutărilor artistului, ale dialogului său special cu transcendența și îndemnuri pentru cei care le privesc – la contemplație, cunoaștere de sine, introspecție și, pentru cei care pot mai mult, la rugăciune. Adrian Raul Albu este un om evlavios în subiectele alese, un pictor interiorizat, reușind, iată, cu convingere, să sacralizeze imaginea într-o lume care în prezent desacralizează vizualul. El continuă o tradiție veche a iconarilor români și, pentru că toată paleta de teme/simboluri/motive aparțin ortodoxiei noastre autentice, scopul moral al lucrărilor lui au un ascendent evident asupra celui decorativ” – a transmis și prof. dr. Magda Grigore, scriitoare și critic literar, conform sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *