Expoziția complexă, de artă contemporană, a artistei Dana Simion vă așteaptă la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești

de | 18.01.2022 19:55 | Actualitate, Home

Marți, 18 ianuarie, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești a avut loc vernisajul expoziției de pictură “Fragmente de suflet” a artistului plastic Dana Simion, în îngrijirea curatorului Nicoleta Grigore. Prezent la vernisaj, Marius Burhan, artist, curator profesor de arte vizuale și critic de artă a vorbit despre tehnica autoarei.

“Abordează mai multe zone ale arte, de la geometrismul de tip figuratist până când iese în suprafață prin aceste volumetrii ale spațiului. Trecerea de la pictură la obiect. Practic pictura se volumetrizează” a spus acesta despre lucrările în care frapează basoreliefuri mai rar întâlnite în pictură, remarcând relația distre abstract și formă, armonia și susținerea reciprocă a tehnicilor de compoziție, luminozitatea și expresivitatea.

“Mulțumesc Nicoletei că se îngrijește să aducă cei mai buni și mai inspirați artiști și le mulțumesc și artiștilor că vin aici. Vă mărturisesc că expoziția mi se pare absolut încântătoare. Ieri am văzut-o pe Dana și am întrebat-o și eu ce pictează. Mi-a spus așa: “realism, figurativ abstract”. Acum văd că a avut dreptate. Inovații inedite… basorelief în pictură și foarte mult suflet”, a spus managerul Muzeului și Viticulturii Golești, Iustin Dejanu.

Citește și Filarmonica Pitești: Masterclass de pian-oferit de Sînziana Mircea

În timp ce autoarea a mărturisit: „Am emoții foarte mari..De-a lungul timpului mi s-a tot spus că drama vinde și m-am gândit: de ce să nu vândă frumusețea? Suntem înconjurați de frumusețe, trebuie doar să o putem vedea”. Nu a vorbit mult, însă artista a așezat povestea fiecărei lucrări în imediata vecinătate a acesteia, astfel încât privitorul îi poate afla și gândurile.

Și poate că ni se cuvine, fiecăruia dintre noi, o mică evadare în mister, chiar în magie, în zbor și în rugăciune, totul cu grijă ancorat în realitate, (cât să nu uităm să ne trezim din vis). Iar expoziția Danei Simion ne așteaptă, iubitori de artă contemporană, sau doar de frumos, la Muzeul Golești, pe simezele unde se află, până pe 18 februarie, lucrările frumoasei pictorițe.

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed