Filarmonica Pitești: Masterclass de pian-oferit de Sînziana Mircea

de | 18.01.2022 19:24 | Actualitate, Cultura, Home

Sînziana Mircea, invitatul special al concertului din 27 ianuarie, oferă și un masterclass de pian, miercuri, 26 ianuarie, de la ora 13.00. Evenimentul este organizat de Filarmonica Pitești, în colaboarare cu Liceul de Arte Dinu Lipatti.

Sînziana Mircea are o carieră internațională în Europa, America de Nord și Asia. A debutat la Tokyo Metropolitan Theatre/Japonia și St. Martin-in-the-Fields din Londra/Marea Britanie, când avea doar 20 de ani. Patru ani mai târziu, a cântat în premieră la Carnegie Hall din New York, într-un recital sold out, răsplătit de publicul american cu ovații în picioare.

Ultimele sale concerte au fost la Sala Radio București, Filarmonica din Stockholm, Filarmonica din Tallinn, Harvard Club New York, London Steinway Hall, Tokyo Steinway Hall, Sapporo Concert Hall, Nanjing Arts Center, Harbin Concert Hall.

Citește și Finanțe Argeș: A fost publicată Broșura referitoare la Declarația unică privind impozitul pe venit

Sînziana a primit în 2017 titlul de Young Steinway Artist, desemnând cei mai promițători pianiști din lume. A lansat trei CD-uri: Fortuna – Piano Sensation (Electrecord, 2020), Unending Love (Sheva Collection, 2017) și Nihil Sine Deo (Editura Casa Radio, 2016) și a colaborat cu dirijori precum Mikhail Jurowski, Mitsuyoshi Oikawa, Gianluigi Zampieri, Cristian Neagu, Walter Attanasi, Amaury du Closel.

Sînziana Mircea a fost îndrumată de pianiști renumiți precum Aldo Ciccolini, Pascal Roge și Verona Maier.

A obținut licența în muzică cu nota maximă de la Hochschule für Musik und Tanz Köln, are diplomă de master în interpretare muzicală de la Guildhall School of Music and Drama Londra și diploma de master în managementul artelor la Universitatea Bocconi de Economie din Milano.

Acest articol este despre: filarmonica pitesti,pian,sinziana mircea

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...