Web Analytics

Filarmonica Pitești: Masterclass de pian-oferit de Sînziana Mircea

de | 18.01.2022 19:24 | Actualitate, Cultură

Sînziana Mircea, invitatul special al concertului din 27 ianuarie, oferă și un masterclass de pian, miercuri, 26 ianuarie, de la ora 13.00. Evenimentul este organizat de Filarmonica Pitești, în colaboarare cu Liceul de Arte Dinu Lipatti.

Sînziana Mircea are o carieră internațională în Europa, America de Nord și Asia. A debutat la Tokyo Metropolitan Theatre/Japonia și St. Martin-in-the-Fields din Londra/Marea Britanie, când avea doar 20 de ani. Patru ani mai târziu, a cântat în premieră la Carnegie Hall din New York, într-un recital sold out, răsplătit de publicul american cu ovații în picioare.

Ultimele sale concerte au fost la Sala Radio București, Filarmonica din Stockholm, Filarmonica din Tallinn, Harvard Club New York, London Steinway Hall, Tokyo Steinway Hall, Sapporo Concert Hall, Nanjing Arts Center, Harbin Concert Hall.

Citește și Finanțe Argeș: A fost publicată Broșura referitoare la Declarația unică privind impozitul pe venit

Sînziana a primit în 2017 titlul de Young Steinway Artist, desemnând cei mai promițători pianiști din lume. A lansat trei CD-uri: Fortuna – Piano Sensation (Electrecord, 2020), Unending Love (Sheva Collection, 2017) și Nihil Sine Deo (Editura Casa Radio, 2016) și a colaborat cu dirijori precum Mikhail Jurowski, Mitsuyoshi Oikawa, Gianluigi Zampieri, Cristian Neagu, Walter Attanasi, Amaury du Closel.

Sînziana Mircea a fost îndrumată de pianiști renumiți precum Aldo Ciccolini, Pascal Roge și Verona Maier.

A obținut licența în muzică cu nota maximă de la Hochschule für Musik und Tanz Köln, are diplomă de master în interpretare muzicală de la Guildhall School of Music and Drama Londra și diploma de master în managementul artelor la Universitatea Bocconi de Economie din Milano.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii