Web Analytics

Exclusiv! Managerul de la „Davila”, actor şi muzician într-o piesă ce se va juca în Suedia

de | 11.08.2021 14:07 | Cultură, Actualitate, Dezvăluiri

Felix Goldbach, managerul Teatrului „Alexandru Davila”, va juca rolul celebrului sculptor Constantin Brâncuși într-o piesă intitulată „Brâncuși, mon amour”, în Suedia. Pentru această piesă, el va crea și ilustrația muzicală la clarinet și saxofon.
Spectacolul „Brâncuși, mon amour” va avea loc în Suedia sâmbătă, 14 august, de la ora 17:00, în Olandsgatan, Karlskrona. În piesă va juca și actrița Claudia Motea, care va interpreta nouă personaje total diferite, muzele lui Brâncuși: Mademoiselle Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Guggenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Dellavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon, Milița Pătrașcu. Piesa este realizată după textele Claudiei Motea și este o coproducție româno-suedeză, realizată cu sprijinul Asociației „Libris Cultural” și al Consulatului Onorific al României la Solvesborg, Suedia. De asemenea, spectacolul este momentul artistic prin care se va marca împlinirea a 10 ani de la deschiderea acestui consulat.

Citește și Felix Goldbach a fost instalat în funcţia de manager al Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti

Mangerul Felix Goldbach ne-a declarat că este o onoare să participe la acest proiect, o colaborare mai veche a Teatrului „Davila” cu Consulatul Onorific al României în Suedia deja existentă atunci când el a venit la conducerea instituției. Acesta a mai spus că este important ca un manager să reînnoiască legăturile vechi și să creeze viitoare legături care să dea vizibilitate locală, națională și internațională teatrului. „Această coproducție va fi a teatrului. Se va face lansarea aici și apoi o ducem în toată țara, cu brandul Teatrul «Alexandru Davila»”, ne-a spus managerul Felix Goldbach, care este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, cu două doctorate – în muzică și management cultural.

Felix Goldbach a susținut concerte alături de muzicieni de renume internațional, precum Gheorghe Zamfir, Fiorangelo Orsini, Marin Cazacu, Dan Avramovici, Verona Maier, Sabin Păuța, Iulian Rusu, Nicolae Brânduș ș.a.
Claudia Motea este o actriță româno-canadiană, poetă, scriitoare, dramaturg, scenaristă, traducătoare și profesoară de artă dramatică. În prezent este director artistic al Teatrului Nostrum, teatru afiliat Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Citește și Concurs de realizare a unui logo pentru Teatrul „Alexandru Davila”

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii