Web Analytics

Evenimentele săptămânii la Centrul Cultural

de | 27.08.2020 13:00 | Cultură

Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 24-31 august noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
# Festivitatea de Premiere a Concursului Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea…”. Au trimis manuscrise 34 de poeți din toată țara, îndeosebi din județele Suceava (elevi ai Liceului „Petru Rareș“ din Suceava) Constanța și Iași (studenți ai Universității „Al. Ioan Cuza“). Poemele sunt jurizate de către scriitorii Liliana Rus, Lucian Costache și Virgil Diaconu (președinte de juriu). Premierea va avea loc în data de 28 august, de la ora 13.00, la Centrul Cultural Pitești”
# Prelegerea cu tema „Perenitatea ontologică și valorică a credinței, iubirii și jertfei Sfinților Martiri Brâncoveni”, susținută de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
# Prelegerea cu tema URMUZ, susținută de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
# Dialogul cu tema „Pandemia, Biserica și credincioșii“, în cadrul proiectului cultural-educativ „Gânduri, rostiri, scrieri”, avându-l invitat pe preotul-profesor univ. dr. Ioan Stancu, de la Universitatea Pitești.
# Cenaclul „Armonii argeșene“ (varianta minimală online), coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Elena Duță.
# Lansarea nr. 3/2020 a revistei document „Restituiri Pitești”, care se va desfășura live, pe pagina oficială de facebook a Centrului Cultural Pitești, marți, 25 august, de la ora 14.00.
# Dezbaterea cu tema „Îmbunătățirea de sine“, susținută de Ștefan-Antonio Comisu, Horia-Ștefan Marin și de Răzvan Enache.
# Spectacol dedicat Zilei Limbii Române. Evenimentul, aflat la a treia ediție, poate fi urmărit doar online, fiind moderat de animat de poeta Denisa Popescu.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii