Web Analytics

Evenimente online la Centrul Cultural Piteşti

de | 15.10.2020 13:03 | Cultură

Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 12-16 octombrie noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
# Prelegerea cu tema „Viața – dar al lui Dumnezeu și drept al omului”, susţinută de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
# Prelegerea cu tema „Constantin Dobrescu-Argeș”, susținută de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
# Prelegerea cu tema „Mitropolitul Dosoftei”, susținută de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia.
# Dezbaterea cu tema „Pictorul Ion Pantilie – față în față cu secolul 21”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Gânduri, rostiri, scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, avându-l invitat pe artistul plastic Ion Pantilie. În aceste zile, pictorul Ion Pantilie expune, la Galeria „Metopa”, o serie de 14 lucrări, sub genericul „Mare”. Este vorba numai despre o parte dintr-un ciclu nou, de 30 de piese. Lucrările sunt realizate în cheie minimalistă, într-o cromatică dinamică, supusă triadei idee-esență-spirit”, spune Denisa Popescu.
# Cenaclul „Armonii Argeșene” (varianta minimală online), coordonat de medicul-scriitor Adrian Mitroi, avându-l invitat pe profesorul de limba și literatura română Vasile Ghițescu.
# Prelegerea cu tema „De ce să jucăm șah?”, oferită de instructorul de șah Andrei Rădulescu.
# Dezbaterea cu tema „Simplitatea și puritatea unei sportive”, coordonat de antrenoarea de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei, având-o invitată pe eleva Teodora Marica.
# Prelegerea cu tema „Cosmos amor”, susținută de publicistul George Dănică.
# Dezbaterea cu tema „Toamna scriitorilor și poeților argeșeni și musceleni”, coordonată de publicistul Valentin Uruc, avându-l invitat pe poetul Constantin Vărășcanu.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii