Eveniment sportiv mondial în Argeş. Participă 1.600 de sportivi veniţi din toată lumea

de | 26.07.2017 19:16 | Politica si Administratie

14 02Miercuri, 26 iulie, începând cu ora 17.30, va avea loc deschiderea oficială a Campionatelor Mondiale de Kaiac – Canoe Sprint Juniori şi Tineret U23, ce se vor desfășura în județul nostru, la Compexul Sportiv Național Bascov – Budeasa, în perioada 27 iulie – 30 iulie. Evenimentul mondial de la Budeasa presupune o dislocare uriașă de forțe, ținând cont de faptul că nu mai puțin de 1.600 de sportivi din întreaga lume, respectiv 62 de țări participante, vor veni în Argeș pentru câteva zile.

Cu această ocazie, săptămâna trecută, la Consiliul Județean Argeș a avut loc o ședință extraordinară legată de ultimele pregătiri la care au participat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, președintele Federației Române de Kaiac – Canoe, Ioan Bârlădeanu, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, Iosiv Cerbureanu – consilier al primarului municipiului Pitești, șefii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș și al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş. Discuțiile au fost legate atât de serviciile de cazare și transport, cât și de măsurile de siguranță și protecția sportivilor.
Evenimentul mondial de la Budeasa presupune o dislocare uriașă de forțe, ținând cont de faptul că nu mai puțin de 1.600 de sportivi din întreaga lume, respectiv 62 de țări participante, vor veni în Argeș pentru câteva zile.
„Îmi face plăcere să descopăr că mai sunt în țară președinți de consilii județene care sunt deschiși și oferă sprijin în organizarea unor evenimente sportive de o asemenea anvergură, precum Campionatele Mondiale Kaiac-Canoe Sprint Juniori şi Tineret. Vă mulțumesc pentru implicare și vreau să vă mărturisesc faptul că organizarea acestei competiții reprezintă o mare responsabilitate pentru toți factorii implicați, de la minister, federație, autorități locale, că nu este în joc doar imaginea județului Argeș, ci a întregii Românii. De acum înainte, trebuie să investim în juniori, pentru că ei sunt viitorul sportului românesc, șansa de a avea performanță în sportul românesc”, a declarat la întâlnire Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sporturilor.

Dan Manu: „Pentru acest eveniment, Consiliul Județean a investit în infrastructura zonei”

14 03„Este un eveniment foarte important și o ocazie excelentă pentru a le arăta vizitatorilor brandurile autohtone cu care ne mândrim. De aceea ne-am implicat activ, iar pentru acest lucru Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura zonei, pentru că ne dorim să fie un eveniment reușit, fiind vorba de imaginea județului nostru și a țării, sportul fiind, din acest punct de vedere, cel mai bun ambasador”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
Manifestările organizate cu ocazia deschiderii oficiale în Piața Vasile Milea din Pitești cuprind atât parada delegațiilor participante cât și un spectacol extraordinar oferit de Centrul Cultural Județean Argeș.

PROGRAM:
Ora 17.00: Spectacol extraordinar oferit de Centrul Cultural Județean Argeș – Piața Vasile Milea Pitești
Ora 17.30 – 18.00: Parada delegațiilor participante la Campionatele Mondiale Kaiac-Canoe Sprint Juniori şi Tineret U23 – Pe traseul Piața Muntenia – Piața Vasile Milea
Ora 18.00 – 18.30: Prezentarea delegațiilor, pe platoul Pieței Vasile Milea
Ora 18.30: Deschiderea oficială (Mesajele oficialităților și organizatorilor)
Ora 19.00 – 19.20: Spectacol extraordinar oferit de Centrul Cultural Județean Argeș

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii