Web Analytics

Evaluarea vilei Florica, gata până pe 20 iulie

de | 19.07.2017 16:03 | Actualitate

18 floricaLa mai bine de patru luni ministrul Culturii a venit în Argeş pentru a confirma că ministerul pe care îl conduce doreşte să cumpere Vila Florica de la Ştefăneşti, „un loc extrem de important pentru istoria României”, lucrurile sunt departe de a fi finalizate.

Asta și pentru că oficialii din Ministerul Culturii se mișcă încet în acest caz în care se dorește achiziționarea Vilei Florica, leagănul Brătienilor, pentru suma de aproximativ 1,8 milioane de euro. Am stat de vorbă legat de stadiul negocierilor cu preotul Nicolae Brânzea, unul dintre moștenitori.
„Am avut acum trei săptămâni o primă întâlnire cu comisia constituită a Ministerului Culturii pentru evaluare și a rămas ca ei să ne anunțe când vor avea realizată o evaluare a Vilei Florica, evaluare ce va fi făcută de un evaluator autorizat, conform procedurilor. Undeva pe 20 iulie, Ministerul Culturii ar trebui să aibă evaluarea terminată. După ce evaluarea propriu-zisă va fi finalizată vor începe negocierile. Vom avea o nouă rundă de întâlniri la sfârșitul lunii iulie”, ne-a declarat Nicolae Brânzea.
Este în continuare luată în calcul și ipoteza ca Vila Florica să ajungă la alt cumpărător în afară de Ministerul Culturii. „După ce vor începe negocierile, vom vedea în ce măsură este agreat și prețul de ambele părți. Cred că ar trebui accelerat ritmul discuțiilor de către cei de la minister”, spune preotul Nicolae Brânzea, care adaugă că dacă există ”voință și bunăvoință, totul ar putea fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii