EUROSTAT:  Inflaţia din zona euro a atins în noiembrie un nivel record de 4,9%

de | 1.12.2021 10:41 | Actualitate, Economie, Home

Inflaţia din zona euro a atins în luna noiembrie a.c. un nivel record de 4,9%, cel mai ridicat din cei 25 de ani în care au fost colectate date, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor preliminare publicate marţi de biroul european de statistică Eurostat, ridicând noi semne de întrebare despre ce va face Banca Centrală Europeană la următoarea şedinţă de politică monetară, informează CNBC.

CITEȘTE ȘI: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

Analiştii intervievaţi de Reuters anticipau o inflaţie de 4,5%. În octombrie, inflaţia a fost de 4,1%. Preţurile mari ale energiei au avut cea mai mare contribuţie la inflaţie.Potrivit Eurostat, preţul energiei se îndreaptă în noiembrie spre cea mai mare creştere anuală a sa, de 27,4%, după un avans de 23,7% în octombrie.

CITEȘTE ȘI: Simona Bucura Oprescu: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Datele au fost publicate în timp ce autorităţile aşteaptă date suplimentare legate de noua variantă a Covid-19, Omicron, care a fost raportată prima oară de Africa de Sud. Restricţiile de călătorie anunţate din cauza noii variante de Covid-19 provoacă îngrijorări privind impactul economic.

În Germania, inflaţia a atins 6% în termeni anuali, cel mai ridicat nivel din ultimii 29 de ani, în funcţie de indicele armonizat al preţurilor de consum.Tendinţa este similară în Franţa, unde inflaţia a atins 3,4% în noiembrie, cel mai ridicat nivel de după 2008.

foto: descriptiv

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-a tras cortina peste Rock’N Ride Mioveni, ediția a treia 
S-a tras cortina peste Rock’N Ride Mioveni, ediția a treia 

Weekendul plin de adrenalină de la Mioveni s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii și s-a tras cortina peste ediția a treia a Rock’N Ride Mioveni, evenimentul dedicat comunității moto.  Ca de fiecare dată, parada moto din centrul orașului a atras sute de...