EUROSTAT:  Inflaţia din zona euro a atins în noiembrie un nivel record de 4,9%

de | 1.12.2021 10:41 | Actualitate, Economie, Home

Inflaţia din zona euro a atins în luna noiembrie a.c. un nivel record de 4,9%, cel mai ridicat din cei 25 de ani în care au fost colectate date, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor preliminare publicate marţi de biroul european de statistică Eurostat, ridicând noi semne de întrebare despre ce va face Banca Centrală Europeană la următoarea şedinţă de politică monetară, informează CNBC.

CITEȘTE ȘI: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

Analiştii intervievaţi de Reuters anticipau o inflaţie de 4,5%. În octombrie, inflaţia a fost de 4,1%. Preţurile mari ale energiei au avut cea mai mare contribuţie la inflaţie.Potrivit Eurostat, preţul energiei se îndreaptă în noiembrie spre cea mai mare creştere anuală a sa, de 27,4%, după un avans de 23,7% în octombrie.

CITEȘTE ȘI: Simona Bucura Oprescu: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Datele au fost publicate în timp ce autorităţile aşteaptă date suplimentare legate de noua variantă a Covid-19, Omicron, care a fost raportată prima oară de Africa de Sud. Restricţiile de călătorie anunţate din cauza noii variante de Covid-19 provoacă îngrijorări privind impactul economic.

În Germania, inflaţia a atins 6% în termeni anuali, cel mai ridicat nivel din ultimii 29 de ani, în funcţie de indicele armonizat al preţurilor de consum.Tendinţa este similară în Franţa, unde inflaţia a atins 3,4% în noiembrie, cel mai ridicat nivel de după 2008.

foto: descriptiv

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței si la o camera de centrală. Pentru alimentarea cu apă, la locul interventiei se depladează încă o autospecială de stingere cu...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...