Web Analytics

„Europe Direct”, sesiuni de informare despre agricultură în patru comune din Argeş

de | 13.12.2018 13:57 | Cultură

Pe parcursul anului 2018, Centrul „Europe Direct” Argeș a organizat, în patru comunități rurale argeșene, activități de informare cu privire la rolul agriculturii în comunitate și la conștientizarea importanței unei alimentații sănătoase.

Cetățeni, Merișani, Vlădești și Beleți-Negrești din județul Argeș sunt comunele unde s-au derulat sesiunile de informare. La eveniment au participat elevi de gimnaziu de la școlile din comunele menționate, care au fost dornici să descopere cum pot consuma produse de calitate. De asemenea, aceștia au aflat informații relevante despre cum Uniunea Europeană sprijină fermierii și îi ajută să lucreze în conformitate cu standardele și normele stricte, pentru a asigura calitatea, valoarea nutritivă și siguranța tuturor produselor agricole, înainte ca noi să ajungem să le consumăm. Modelul european de agricultură se bazează pe un sector competitiv, orientat spre piaţă, îndeplinind, totodată, şi alte funcţii publice, cum ar fi protejarea mediului înconjurător, oferirea unor aşezări rezidenţiale mai convenabile pentru populaţia din spaţiul rural, precum şi integrarea agriculturii în relația cu mediul înconjurător şi cu silvicultura.
În contextul actual al economiei de piaţă, de modul înţelegerii şi aplicării tehnicilor de marketing depinde bunăstarea cetăţenilor din zona rurală şi urbană, precum şi bunăstarea producătorilor agricoli.
Prin abordarea piramidei alimentației, peste o sută de tineri au conștientizat care sunt alimentele sănătoase și care sunt cele dăunătoare organismului uman. Piramida ilustrează tipurile de alimente ce ar trebui consumate zilnic, pentru a ne menţine starea de sănătate și pentru a reduce riscul de dezvoltare a diverselor patologii.
La finalul fiecărei activități, tinerii au primit materiale informative provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, pentru aprofundarea subiectelor de actualitate în domeniul agriculturii.
Ionela Panait

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii