Web Analytics

EURONEWS ROMÂNIA A PORNIT DE LA IERUSALIM PÂNĂ PE MUNTELE ATHOS

de | 14.04.2023 18:49 | Actualitate, Cultură, Home

*REPORTAJELE VOR FI DIFUZATE ÎN PROGRAMUL SPECIAL DE PAȘTI

Sfintele Sărbători Pascale sunt reflectate în programele de știri ale Euronews România pe parcursul zilelor de sâmbătă, 15 aprilie, duminică, 16 aprilie, și luni, 17 aprilie. Telespectatorii postului de televiziune sunt invitați într-un periplu religios unic, prin locuri pline de încărcătură spirituală și de valoare ale creștinismului ortodox.

O echipă de jurnaliști  Euronews România a vizitat locurile sfinte, care mai ales în perioada Paștelui capătă un farmec și o semnificație aparte. Sâmbătă, de la ora 21.00, va fi difuzat un reportaj filmat de Andrei Nourescu la Ierusalim, în locul din care lumina sfântă pleacă spre credincioșii din întreaga lume.

Citește și:

În premieră, Patriarhul Ierusalimului, Teofilus, a vorbit cu echipa Euronews România despre experiența aprinderii flăcării sfinte și semnificația ei pentru creștinii din întreaga lume. De la unul dintre cei mai apreciați « păstori » ai creștinismului, telespectatorii vor afla secrete bine tăinuite și povești uimitoare.

Călătoria în locurile cu valoare imensă pentru creștinism continuă, la Euronews România. Sâmbătă, 15 aprilie, de la 23.00, telespectatorii vor intra într-un univers unic, ce mustește de credință, de pe muntele Athos. Acolo, părintele Teologos a stat de vorbă cu jurnalistul Cristi Citre despre Dumnezeu, dar și despre iubire și provocările tehnologiei.  ”Dumnezeu a făcut persoanele să fie iubite și lucrurile să fie folosite. Drama noastră astăzi este că ne folosim de persoane și iubim lucrurile. Trebuie să inversăm”, ne sfătuiește părintele. 

Călătoria spirituală în universul creștinismului și al semnificației Sărbătorilor Pascale continuă la Euronews România cu un interviu realizat de Vitalie Cojocari cu istoricul religiilor Cristian Vechiu, cu preotul ortodox Cătălin Cazacu de la Mănăstirea Cașin și cu Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano – Catolică din București. Împreună cei trei deslușesc, din perspectivă teologică, dar și filosofică, pentru telespectatori, semnificația Învierii, taină centrală a creștinismului, simbol care se regăsește în toate religiile. Acesta va fi difuzat sâmbătă de la 23.30.

Apoi, trecem de la cele sfinte la masa de Paști alături de Chef Liviu Lambrino și Alida Mocanu. Telespectatorii Euronews România vor afla, în premieră, două dintre rețetele ce nu lipseau de pe masa regelui Ferdinand în zilele de Paști din perioada interbelică.

Foto: Euronews România

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *