Web Analytics
scris miercuri, 19.06.2024

EURO 2024: victorie dramatică pentru Portugalia în fața Cehiei

Selecţionata Portugaliei a învins dramatic echipa Cehiei, cu scorul de 2-1 (0-0), marţi seara, pe Leipzig Stadium, într-un meci din Grupa F a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

EURO 2024: victorie dramatică pentru Portugalia în fața Cehiei

Lusitanii, consideraţi printre favoriţii la titlu, au fost conduşi prin golul lui Lukas Provod (62), dar au egalat repede, graţie autogolului lui Robin Hranac (69), marcând golul victoriei in extremis, prin Francisco Conceicao (90+2). Portugalia a dominat clar jocul, dar s-a lovit de un zid al defensivei cehe, bine organizat, astfel că ocaziile mari au fost destul de rare.

Prima oportunitate notabilă a echipei antrenate de Roberto Martinez a fost şutul lui Nuno Mendes (17), care s-a dus pe lângă poartă. Cristiano Ronaldo (39 ani) s-a remarcat prima oară în min. 32, când a scăpat din marcaj, dar Stanek a fost atent. Portugalia, campioană în 2016 şi finalistă în 2004 (pe teren propriu), a continuat să domine jocul şi după pauză.

Citește și: EURO 2024. Parada Fanilor, înaintea meciului România – Belgia

Cehia, finalistă în 1996 şi semifinalistă în 2004, a dat lovitura de teatru în min. 62, când Provod a şutat de la 20 de metri la colţul lung, după o minge aşezată de Coufal. Selecao a reuşit egalarea destul de repede (69), printr-un autogol, după o gafă a portarului Stanek, care a respins în piciorul lui Hranac la mingea trimisă cu capul de Nuno Mendes. Stanek a fost la post la şuturile lui Bernardo Silva (72) şi Vitinha (78), dar şi cehii au fost periculoşi, Soucek (82) şutând pe lângă poartă din marginea careului. În min. 87, Portugalia a marcat prin Diogo Jota, după ce Ronaldo a trimis în bară, însă golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid. Selecţionerul Martinez a mutat inspirat pe final şi doi dintre cei introduşi pe gazon au colaborat pentru golul victoriei: Pedro Neto a pătruns în careu din partea stângă şi a centrat în faţa porţii, Hranac a respins greşit şi Francisco Conceicao a marcat (90+2).

Citește și: EURO 2024. Bătaie între suporteri, înainte de meciul Turcia – Georgia

Pe lângă această victorie preţioasă, portughezii au doborât două recorduri, Cristiano Ronaldo devenind primul jucător care evoluează la şase ediţii ale Campionatului European, iar fundaşul Pepe a devenit cel mai vârstnic jucători din istoria EURO, la 41 de ani şi 113 zile.

În celălalt meci al grupei, Turcia a dispus de debutanta Georgia cu 3-1. Următoarele meciuri din grupă vor avea loc sâmbătă 22 iunie, Georgia – Cehia (Hamburg, 16:00) şi Turcia – Portugalia (Dortmund, 19:00).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită