Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

Eu asta mi-am notat pe un pod blocat…

Ca să traversez, într-o dimineaţă, cu maşina, podul peste râul Argeş am avut nevoie de cel puţin 20 de minute! La ora 8 dimineaţa, traficul rutier era atât de aglomerat şi blocajele erau atât de multe, încât, dincolo, pe malul celălalt, mi-a mai trebuit un sfert de oră să trec podul peste Râul Doamnei şi să ajung, aproape, în zona „Radic Star”. Da, fără exegerare: circulaţia rutieră la margine de Piteşti – şi mă refer cel puţin la Podul Viilor – a devenit un coşmar.
Este şi motivul pentru care eu, unul, ca piteştean, sunt atent la orice soluţie propusă pentru a scăpa de aşa ceva. Prin urmare – mă gândeam când așteptam în aglomerația de pe pod – n-o să iau în derâdere propunerea consilierilor PNL de a aloca bani de la buget în vederea realizării unor studii de fezabilitate pentru – atenţie! – patru noi poduri peste râul Argeş. Trec cu vederea faptul că în campania electorală, care a început deja, a devenit o obişnuinţă ca politicienii să „dea” în noi cu o mulţime de poduri şi cu atâtea alte lucruri ce rămân doar pe hârtie. Cred, da, că patru poduri noi dintr-o dată e mult prea scump – şi populist – pentru bugetul de azi al Piteştiului, aşa cum cred că doar un alt pod, gândit de cei de la Primărie şi de specialiştii CNAIR, în zona Lânăriei, este prea puţin. În opinia mea, care, întâmplător, coincide cu cea a useriștilor, două noi poduri peste Argeş ar trebui luate în calcul cât mai repede la Pitești.

Eu asta mi-am notat pe un pod blocat…

Dar dincolo de aceste poduri cu care aleşii locali din opoziţie vor să „amendeze” proiectul de buget al municipiului ce va fi supus aprobării pe 8 februarie, mi se par că ţin de lumea civilizată din care pretindem că facem parte şi propunerile, realizabile, referitoare, de exemplu, la parcări de biciclete în cartiere ori la o grădină botanică amenajată în continuarea terenului de la Zoo Trivale. Mai degrabă le-aş vedea pe-astea votate înaintea „locurilor de grătar” şi „jocurilor playform” pentru care liberalii fac lobby și solicită bani de la buget „la cererea cetăţenilor”. E părerea mea.
În orice caz, bătălia electorală va fi în acest an pe viaţă şi pe moarte. Pentru obţinerea puterii şi a avantajelor conferite de aceasta, politicienii vor ieşi iar în faţa alegătorilor cu lapte şi cu miere, cu spitale noi, cu… trenuri fără întârziere şi cu alte multe asemenea himere. Pe unii îi cunoaştem, ştim că-s panglicari, ne e greu să-i credem. Eu, unul, destul de rezervat la acest început de an, iau, totuşi, de bună și o inițiativă a Alinei Gorghiu, care, în calitate de ministră a Justiţiei, cere adoptarea în regim de urgenţă a pachetului de legi antidrog şi, ca o consecinţă, pledează pentru construirea şi în Argeș a unui centru de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri, din cele opt prevăzute în țară.
În fine, eu cam asta mi-am notat, într-o dimineață, pe un pod blocat. Ca să iau aminte când o fi de votat.

Citește și Despre hipotermia credinţei şi cum vrea Calinic s-o combată

Citește și Doamnă primar Lasconi, aveţi „respectul” nostru. Puteţi să-l luaţi cu lămâie

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *