Web Analytics
scris miercuri, 17.01.2024

Doamnă primar Lasconi, aveţi „respectul” nostru. Puteţi să-l luaţi cu lămâie

Am spus-o şi cu alte ocazii: în general, nu-mi plac politicienii. Cu câteva excepţii, sunt ipocriţi, mincinoşi, mulţi dintre ei semidocţi, n-au „stofă”, n-au statură. Dar chiar şi aşa, în micimea asta a lor, şi tot mi se par mai puţin dăunători, mai puţin parşivi decât cei care n-au respect faţă de presă, faţă de profesia de jurnalist.
Unul dintre aceşti oameni politici, care – culmea! – provine din lumea presei, dar care nu dă doi bani pe presă, m-a dezamăgit profund. Este vorba despre Elena Lasconi, primăriţa din Câmpulung, iar motivul îl explic mai jos, pe scurt. Prin luna noiembrie a anului trecut, i-am solicitat acesteia raportul Inspectoratului de Stat în Construcţii Argeş în baza căruia lucrările la Bulevardul „Pardon” din municipiu fuseseră sistate din nou. Voiam să lămurim odată această poveste, care paralizează de multă vreme circulaţia rutieră pe axul central al urbei, dar din care doamna primar şi-a tot tras capital de imagine în lupta ei cu „forţele răului”, mai ales cu liberalii şi cu exponentul lor, „prefectul-gândac” Radu Perianu…

Doamnă primar Lasconi, aveţi „respectul” nostru. Puteţi să-l luaţi cu lămâie

Am cerut raportul respectiv, la modul instituţional, în baza legii accesului la informaţiile de interes public. Am făcut, însă, acest demers nu numai pe adresa Primăriei Câmpulung, ci şi către ISC Argeş, către Inspectoratul Regional în Construcţii Sud-Muntenia, precum şi către ISC la nivel naţional. Iar ISC Argeş ne-a oferit procesul-verbal, în detaliu, cu problemele constatate la acel control şi cu măsurile ce trebuie luate. Ziarul nostru a publicat şi un articol pe această temă.
Ei bine, în ciuda tuturor acestor evidenţe, a venit şi răspunsul primăriţei din Câmpulung, conform căruia raportul solicitat de noi „nu se circumscrie sferei de documente de interes public, acesta fiind exceptat expres de la comunicare”. Să recapitulăm: vasăzică, ISC Argeş ne-a pus la dispoziţie toate datele, alea „exceptate de la comunicare”, alea despre nereguli, noi am scris, iar Elena Lasconi ne spune la final că informaţiile cerute sunt confidenţiale şi că nu ni le poate da!

Nu ştiu ce presă a făcut această doamnă pe la un renumit post de televiziune, nu ştiu dacă doar a citit ştiri de pe prompter sau dacă a încercat şi ea, ca jurnaliştii, să le găsească. Văd, însă, că de ceva timp a trecut de partea cealaltă, acolo unde adevărul e pentru mulți facultativ. Este şi motivul pentru care acţiunile pe care are grijă să le prezinte ca „breaking news”-uri eu, unul, le privesc de-acum cu rezervă. Inclusiv ultima „bombă”, aia cu demisia ei din funcţia de vicepreşedintă a USR Argeş. Vă spun eu, deşi e confidenţial: n-a făcut-o din scârbă, ci din calcul: şi-a dat seama că USR, un partid relevant doar la Bucureşti, n-o mai poate ajuta la „locale”, ci chiar o încurcă. Dar, la urma-urmei, d-nă primar, chestiile astea nici nu contează. Vorba dumneavoastră: poți să le iei cu lămâie.

Citește și Lasconi a demisionat din funcția de vicepreședinte USR Argeș

Citește și Reclamaţii de abuz în serviciu şi omisiunea sesizării pentru Elena Lasconi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *