Web Analytics

Este doliu în folclorul muscelean! A murit Gavriil Prunoiu

de | 31.03.2021 13:14 | Actualitate

Începând cu această dimineață este doliu în lumea folclorului din Muscel. Gavriil Prunoiu a decedat la varsta de 79 de ani.

„Muscelul a fost cântat cu mult drag de prof. Gavriil Prunoiu. Domnul profesor, si-a păstrat sufletul şi cântecul în zariştea satului.De aceea a lăsat in urma sa adevărate documente sonore. Prin tot ceea ce a făcut profesorul Gavriil Prunoiu, a imbogăţit zestrea culturală a Argeşului şi Muscelului. Toate cântecele sale au marca FONOTECA DE AUR! Cât a trăit s-a gândit la toate! Cu discernământul omului de cultură, şi-a pus toată credinţa şi ştiinţa in slujba cântecului de calitate. Ca profesor a fost extraordinar. Ştia să fie şi profesor şi părinte totodată.
Profesorul Gavriil Prunoiu a făcut parte, din lumea sacră a muzicii noastre tradiţionale. Spun lumea sacră! adică, a cântat doar ceea ce a însemnat esenţa muzicii din vatra satului. Dl. profesor nu a făcut pact cu moda, nici nu a târguit sufletul românesc la tarabă …
CINSTE PROFESORULUI GAVRIIL PRUNOIU! Dl profesor rămâne un nume de referinţă în istoria culturii noastre tradiţionale.
Lasă in urmă un repertoriu curat!
Viaţa sa a însemnat familia, cântecul şi elevii săi de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București. A promovat cântecul şi pe scenă şi la catedră, prin numeroase generaţii de elevi.
De astăzi, muzica populară de calitate, rămâne mai săracă…
Cultura tradiţională îi datorează foarte mult profesorului Gavriil Prunoiu”, este mesajul transmis in semn de recunostinta de catre cei de la Radio Romania Actualitati.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Precum fuse pe Pamant, la fel sa fie pe oriunde s-ar afla de-acum incolo ; om bun, rapsod deosebit !