Web Analytics

Emanuel Soare, candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean: „Vreau să facem din Argeş cel mai prosper şi mai educat judeţ din ţară!”

de | 27.08.2020 13:11 | Politica si Administratie

Candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Argeș, Emanuel Soare, este fost prorector al Universității din Pitești și fost prefect al județului. Emanuel Soare a ales să se implice în administrație și în politică pentru a pune, în mod activ, umărul la schimbarea cerută de foarte mulți români.

# Ce atuuri aveți în cursa pentru Consiliul Județean?
– Argeșul are istoria de partea sa, de aici s-a construit România modernă, dar de 30 de ani este capturat de PSD. Am acceptat această provocare uriașă, de a candida pentru președinția Consiliului Județean, după ce șase luni am fost prefectul județului, în cea mai grea criză de sănătate din ultimul secol. Am luat măsuri exemplare, deși grele, cu responsabilitate și curaj, acestea fiind ulterior copiate și de alte județe, iar acum își arată rezultatele, în condițiile în care multe instituții din Argeș sunt conduse de PSD, de directori care nici nu cred în existența acestui virus. În ciuda acestei opoziții, am mobilizat instituțiile astfel încât am reușit să evităm o mare catastrofă epidemiologică. Am încredere că, prin candidații de excepție pe care îi avem pentru primăriile din Argeș, facem o echipă câștigătoare. Sunt oameni serioși, competenți, printre care se regăsește experiența celor cu mai multe mandate în administrație, dar și entuziasmul și idealismul celor mai noi. Avem toate premisele pentru a câștiga această bătălie: Guvernul PNL a susținut în această perioadă de criză proiecte vitale pentru Argeș, precum drumurile expres și autostrada, iar investițiile vor continua în județul nostru.
# Ce vreți să schimbați în viețile argeșenilor?
– Cred că județul are o șansă mare să intre într-o epocă nouă. Suntem astăzi în fața unei provocări: rămânem cu trecutul, sau ne îndreptăm către viitor? În acest moment avem o șansă mare să ne ridicăm, să redevenim mândri de județul nostru. Suntem un județ puternic industrializat, avem un potențial foarte mare de dezvoltare și sper ca, prin candidatura și prin programul de dezvoltare a județului pe care noi îl depunem, să reușim să îi convingem pe cetățeni că din acest moment au cu cine vota. Am mare încredere, pentru că în jurul meu este o echipă puternică, dedicată, cu energia, viziunea și competențele necesare pentru a face din județul Argeș un județ prosper, educat, de care toți să fim mândri.
# De ce ați renunțat la funcția de prefect și ați ales să candidați pentru șefia Consiliului Județean?
– Am acceptat să candidez pentru funcţia de preşedinte al CJ Argeş fiindcă lucrurile au o mai mare complexitate. Mai întâi, Instituţia Prefectului are atribuţii limitate, precum verificarea legalităţii unor acte ori transpunerea în teritoriu a politicii Guvernului. Apoi, mulţi argeşeni mi-au trimis petiţii cu tot felul de probleme, foarte multe dintre ele nefiind atributul Prefecturii, ci al autorităţilor locale sau Consiliului Judeţean. Cu toate acestea, m-am implicat, am dirijat petiţiile către instituţiile abilitate, cărora le-am solicitat să dea dovadă de interes şi să rezolve problemele ridicate. Din păcate, unele dintre ele nici acum nu au fost soluţionate. Spre exemplu, de trei ani sunt mari probleme cu apa la Poiana Lacului. Am avut o discuţie cu dl. Dan Manu pe această temă, dânsul a înţeles şi a aprobat să finanţeze achiziţionarea unor pompe performante pentru alimentarea cu apă a comunei. Consiliul Judeţean gestionează banii judeţului şi stabileşte priorităţile. În opinia mea, sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt cele mai importante. Infrastructura e la pământ, avem cele mai proaste drumuri din ţară, dar acum, în precampanie, unii au găsit cu cale să asfalteze aiurea, fără nicio noimă, fără nicio garanţie că asfaltul va rezista, în speranţa câştigării unui nou mandat.
# Mulți spun că nu aveți experiență în administrație și în politică. Cum comentați?
– Am învățat foarte multe lucruri în ultimele șase luni, ca prefect, care m-au transformat ca persoană. Toate aceste șase luni au fost atât de intense, încât am acumulat o experiență uriașă, care nu putea fi acumulată în niciun alt context. Ce înseamnă, până la urmă, experiența în administrație? Vorbim de management instituțional. Presupunem că cei care au condus județul acesta de 30 de ani au experiență în administrație, da? Atunci de ce județul Argeș nu este cel mai puternic din țară? De ce nu este cel mai prosper? De ce nu este cel mai educat? Simplul fapt că ai ocupat o funcție publică nu înseamnă că ai experiență, e o gogoriță a celor care nu înțeleg diferența dintre administrație și management. Eu am venit în politică cu ceea ce ei nu au. Ce experiență, să înveți să furi? În administrație, în multe instituții lipsesc oamenii de caracter.
# Ce priorități aveți în programul dvs. pentru Consiliul Județean?
– Sunt trei lucruri pe care le-am pus în programul nostru de dezvoltare a Argeșului și pe care le vom face începând cu 28 septembrie. Sănătatea este prioritatea fundamentală a argeșenilor, un domeniu care trebuie rezolvat. Trebuie să schimbăm strategia de management al spitalelor, trebuie să le curățăm, trebuie să formăm personalul medical, să-l sprijinim, să le dăm instrumentele și dotările necesare, pentru a putea face față acestei pandemii, care va fi în jurul nostru pentru mult timp. Trebuie să ne aplecăm asupra nevoilor și afecțiunilor cetățenilor, fie ele COVID sau non-COVID, spitalele trebuie să găsească soluții să-i trateze pe toți. O altă prioritate fundamentală o reprezintă educația. Pandemia nu poate fi gestionată decât prin educarea cetățenilor, prin adoptarea unor noi comportamente sanitare, de către noi toți, care ne vor ajuta să ne întoarcem la o viață normală. Trebuie să investim în educație, școala trebuie să devină cel important punct din localitate, nu clădirea primăriei! Cei care nu au educație, care nu și-au terminat școlile, care nu știu decât de miștocăreală nu vor face niciodată o prioritate din educația argeșenilor și muscelenilor. În al treilea rând, Argeșul este cel mai tranzitat județ al țării. Avem cele mai proaste și mai jalnice drumuri, din cauza unei administrații care, timp de 30 de ani, a căpușat și a furat banii pentru investiții, s-a îmbogățit, dar nu a făcut nimic pentru județ. În special în partea de sud a județului trebuie să facem investițiile necesare în drumuri. Drumurile județene din Argeș trebuie refăcute, trebuie aduse la zi, prin lucrări de calitate. Noi ne-am asumat, prin Guvernul PNL, să construim tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, dar trebuie refăcută și infrastrucutra drumurilor județene. Vă reamintesc că semnarea acestui contract a avut loc în Argeș, la Instituția Prefectului, pentru că premierul României a avut încredere în județul Argeș, în Emanuel Soare.
# Ce mesaj le transmiteți argeșenilor, de ce v-ar vota pe dvs. și nu pe altul?
– Argeșenii au de ales între două lucruri: între trecut și viitor! Au de ales între reprezentanți ai unui trecut negru, între șmecherie, miștocăreală, incultură și viitor. Eu am puterea de muncă și viziunea necesare pentru a face din Argeș cel mai puternic județ al țării. Am capacitatea, echipa și susținerea pentru a face Argeșul cel mai prosper și mai educat județ din țară. Putem să facem asta împreună!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii