Web Analytics

Emanuel Soare, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean: „Vom recupera timpul pierdut. Vom face Argeşul cel mai prosper, educat şi dezvoltat judeţ al ţării”

de | 10.09.2020 13:15 | Politica si Administratie

Județul Argeș nu este așa cum îl vedem portretizat de către actuala administrație PSD pe rețelele de socializare sau prin propunerile de programe de dezvoltare ale candidaților la președinția Consiliului Județean Argeș. Vedem tot felul de imagini frumoase, colorate în roșu și albastru în care ni se promit tot felul de proiecte de dezvoltare științifico-fantastice, de parcă putem crede că persoanele care au condus județul 30 de ani și nu au făcut nimic vor face de acum încolo.

Județul Argeș este un județ cu o populație numeroasă, este puternic industrializat, este unul dintre cele mai tranzitate județe ale țării, cu o istorie și un bagaj cultural-religios greu de întrecut de către alte județe.
Ceea ce trebuia să reprezinte punctele noastre forte, avantajele noastre competiționale, secretul reușitei, progresului și dezvoltării județului Argeș, din cauza administrației PSD, au ajuns să reprezinte cele mai mari piedici pentru noi.
Din cauza slabei administrații PSD din ultimii 30 de ani, în județul nostru nu ne putem lăuda cu atragerea de fonduri europene, nu ne putem lăuda cu calitatea drumurilor județene sau comunale, nu ne putem lăuda cu existența zonelor metropolitane, nu ne putem lăuda cu conectarea tuturor cetățenilor la apă potabilă, canalizare sau gaze.
Din cauza incompetenței acestei administrații, Argeșul se află abia pe locul 28 în țară – în exercițiul financiar 2014-2020 – la atragerea de fonduri europene. Suntem în ultima parte a clasamentului național, ceea ce este o rușine pentru județul nostru.
În continuare avem cele mai proaste drumuri județene, multe dintre ele încă neasfaltate, deși suntem în secolul în care alte țări construiesc deja drumuri din materiale neconvenționale, conectate la surse alternative de energie sau care permit accesul la noile tehnologii în timp ce le străbați cu mașina, trenul sau alte mijloace alternative de transport.
Noi nu avem încă apă potabilă pentru toți cetățenii, deși multe dintre investițiile realizate de către administrația PSD au vizat construirea de rețele de apă, canalizare sau gaze.
Nu avem capacitatea de a oferi servicii medicale și spitalicești, deși actuala administrație se laudă cu investițiile din spitale, ba chiar cu construirea unui spital nou cu nu mai puțin de 70 milioane euro, dar care nu este folosit la capacitatea sa.
Programul meu de dezvoltare a județului Argeș este unul realist, de bun-simț și care are în vedere rezolvarea tuturor acestor neconformități și probleme care ne-au ținut în sărăcie și subdezvoltare și care ne-au izolat de restul țării. Este un program prin care vom recupera timpul pierdut și care va face ca Argeșul să devină cel mai prosper, educat și dezvoltat județ al țării:
1. Voi asfalta toate drumurile județene și comunale din județ, în cel mai scurt timp, valorificând investiția de la stația de asfalt de la Căteasca;
2. Voi conecta toate localitățile din județ la sisteme eficiente de apă, canalizare și, cu ajutorul proiectului Guvernului României, la rețelele de gaze naturale;
3. Voi moderniza și dota toate școlile din județ, asigurând apa caldă, săpunul, hârtia igienică, dezinfectanții pentru protejarea sănătății elevilor. Voi asigura dotările necesare pentru începerea anului școlar, indiferent de scenariul care va trebui pus în practică;
4. Reabilitez, în regim de urgență, spitalele din județ și asigur servicii de calitate pentru toți cetățenii, fără discriminare. Asigur servicii medicale în fiecare școală și în fiecare localitate;
5. Voi promova și susține, în parteneriat cu primarii, zone metropolitane în jurul fiecărui oraș din județ, împreună cu serviciile publice necesare pentru dezvoltarea, cu șanse egale, a tuturor localităților;
6. Eficientizez activitatea de atragere a fondurilor europene nerambursabile disponibile pentru județ, astfel încât nivelul de absorbție să fie de 100%,
7. Eficientizez funcționarea instituției Consiliului Județean și a tuturor instituțiilor aflate în subordinea sa prin promovarea profesionalismului, competenței și a eticii muncii fiecărui angajat.

Comandat de Partidul Naţional Liberal, Filiala Argeş, CUI mandatar financiar coordonator: 21200012, publicat de Asociaţia Jurnal de Muscel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii