Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Emanuel Mazăre, un nou premiu I la Olimpiada Digitală de Matematică

La doar 16 ani, elev al Colegiului „Alexandru Odobescu” din Pitești, Emanuel Mazăre este cel mai bun din Balcani la Matematică Avansată. Ba chiar se pregătește să participe la olimpiada mondială la această disciplină. A fost în China, la Congresul Internațional de Matematică, unde a atras atenția asiaticilor. Recent, a obținut premiul I la Olimpiada Digitală de Matematică „Brio Challenge” și va susține o lecție deschisă la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, la invitația directoarei Maria-Magdalena Dorcioman.

Emanuel Mazăre, un nou premiu I la Olimpiada Digitală de Matematică


Îndrumat de părintele psiholog Rafael Vintilă, care și-a descoperit, la rândul său, pasiunea pentru matematica filosofică, Emanuel Mazăre este un fervent credincios, frecventând săptămânal Paraclisul Universitar din Pitești, el mărturisind:

„De fiecare dată când vreau să fac ceva, mă rog Domnului Iisus și cer binecuvântare, apoi simt o căldură vibrantă în jurul pieptului și știu că este acceptul. Rostesc rugăciunea Împărate Ceresc și primesc ordine în idei prin înțelepciunea pe care mi-o transmite Duhul Sfânt. În matematică trebuie să ai ordine în calcule. Simt o liniște interioară și putere de lucru când privesc spre icoana Domnului Iisus din Paraclis. În fiecare vineri mă străduiesc să postesc, pentru că prietenul meu Iisus, a fost răstignit în această zi.”

Pentru a-i recompensa eforturile, tenacitatea și activitățile spirituale mai rar întâlnite la un adolescent din generația sa, Emanuel a fost premiat de omul de afaceri Constantin Sibiceanu și de preotul Constantin Ghețea, care i-au oferit un cec și statutul de oaspete permanent la restaurantul lor de la Dedulești.

Palmaresul lui Emanuel Mazare

Olimpiada Balcaniada de Matematică, câștigând medalia de aur în anul 2021; Medalia de Aur, Olimpiada Națională de Matematică, etapa națională, Iași – aprilie 2022; Premiul I, Olimpiada Națională de Informatică, etapa județeană, Pitești – martie 2022 și Premiul I, Concursul Internațional de Matematică „LuminaMath”. Premiul I si medalie de aur la Olimpiada Națională de Matematică 2023; Premiul II la Olimpiada Națională de Fizică; Medalie de bronz la Olimpiada Națională de Informatică.

Citește și Piteşteanul Emanuel Mazăre – cel mai bun din ţară la Olimpiada de Matematică, a fost premiat de către Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Piteşti

Citește și Primarul Dănuţ Stroe: „Vom construi o localitate cu adevărat europeană!”

Gödel a crezut în Dumnezeu. După moartea sa, soția lui Gödel a dezvăluit că soțul ei fusese religios, citea Biblia în fiecare sâmbătă. Din lectura scrisorilor către mama sa rezultă că Gödel credea în viața după moarte. Acesta credea că știința arată că lumea este organizată în mod rațional, dar fără viață după moarte toate potențialitățile unei persoane și pregătirile sale din această viață sunt inutile și fără sens. Și iată și un paragraf interesant din gândirea lui Gödel: „Cred că există mai multă rațiune în religie decât se crede în general, dar am fost crescuți de mici să avem prejudecăți față de aceasta.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *