Web Analytics

Elevii prinși că fumează în școli și în locurile publice vor fi amendați

de | 8.02.2023 06:44 | Actualitate, Home

Senatul a adoptat un proiect de lege care le interzice minorilor să fumeze în şcoli şi în alte locuri publice, precum parcuri, mijloace de transport, săli de spectacol, gări şi aeroporturi. Astfel, proiectul le interzice elevilor care nu au împlinit 18 ani să fumeze în unităţile de învăţământ, precum şi pe o rază de 200 metri în jurul acestora. Mai mult, minorii nu vor putea să mai fumeze în anumite locuri publice, precum drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi, potrivit Agerpres.

Citește și: O adolescentă, rănită într-un accident lângă Piteşti! Dusă de urgenţă la spital!

În caz contrar, aceştia vor fi sancţionaţi cu o amendă care ar urma să fie cuprinsă între 100 și 500 de lei, potrivit textului propunerii. Propunerea a primit avizele necesare şi urmează să fie dezbătută  de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citește și: Cât costă asigurarea locuinței în caz de cutremur. Doar o gospodărie din cinci are încheiată o astfel de poliță

Conform celui mai recent studiu al Agenției Naționale Antidrog, 12,4% dintre cei care fumează încep înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, potrivit Agerpres.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *