Web Analytics
scris marți, 21.03.2023

Elevi din Argeș care vor să devină polițiști. De Ziua Carierei, i-au vizitat pe criminaliști

Elevi din clasa a XII-a ai Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni au ajuns marți, 21 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean Argeș, interesați să afle ce presupune munca de polițist.

Elevi din Argeș care vor să devină polițiști. De Ziua Carierei, i-au vizitat pe criminaliști

Citește și: Fiul unui secretar de stat în MAE şi fiul unui specialist DNA, suspectaţi de trafic de droguri

În contextul Zilei Carierei, elevii au aflat câteva aspecte practice ale meseriei de polițist chiar de la de la șeful Biroului Investigații Criminale Pitești, președinte al Corpului Național al Polițiștilor – Filiala Argeș, un polițist cu experiență, care a investigat multe cazuri de infracțiuni grave. Comisarul șef Florin Stan este și partener în proiecte de educare a elevilor în domenii de prevenire a adicțiilor.

De asemenea – după cum aflăm de la Biroul de presă al IPJ Argeș – tinerii au fost sfătuiți, de polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, despre cum pot să se ferească de pericole, astfel încât să nu devină victime sau autori ale unor infracțiuni.

Criminaliștii le-au prezentat tinerilor tehnici specifice de cercetare la fața locului, precum și tehnica din dotare.

Nu în ultimul rând, elevilor le-a fost expusă oferta educațională și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *