Web Analytics

Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute

de | 20.03.2023 19:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Contestaţia formulată de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată la şase ani de închisoare, a fost respinsă luni, 20 martie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a informat news.ro. Decizia este definitivă.

Citește și: Peste 17.000 de cutii cu medicamente posibil contrafăcute, confiscate în Vama Nădlac

Udrea, care este închisă la Penitenciarul Târgșor, a fost adusă la sediul instanței. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022”, a decis Înalta Curte. Elena Udrea este obligată să achite suma de 200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. 

Citește și: Argeș. Reținut de polițiști după o urmărire ca-n filme, cu foc de avertisment! Șoferul nu avea permis!

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, pe 7 aprilie 2022, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei. În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie 2022, când autorităţile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în ţară în 16 iunie 2022.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *