Web Analytics

Argeș. Reținut de polițiști după o urmărire ca-n filme, cu foc de avertisment! Șoferul nu avea permis!

de | 20.03.2023 14:37 | Actualitate, Home

Sâmbătă, 19 martie, în jurul orei 15.30, pe DN 7, în orașul Topoloveni, un echipaj de poliție, de la Ordine Publică, a făcut semn de oprire unui autoturism, însă șoferul nu a oprit.

Citește și: Argeș. A intrat cu mașina, dimineața, într-un cap de pod. A fost nevoie de ambulanță

Polițiștii au început urmărirea, folosind semnalele acustice și luminoase și solicitând, în același timp, sprijinul unui echipaj al poliției rutiere. Cel urmărit rula către Pitești, punând în pericol grav siguranța traficului rutier, prin încălcarea mai multor reguli de circulație, „ignorând semnalele repetate de oprire și mergând aproximativ 5 km, până în comuna Călinești, acolo unde a fost blocat de un echipaj al Formațiunii Rutiere Topoloveni” – după cum a comunicat Biroul de presă al IPJ Argeș.

După oprire, șoferul a fugit către un câmp, polițiștii au pornit în urmărirea luim, dar pentru că bărbatul nu s-a supus somațiilor, unul dintre agenți a tras foc de avertisment, în plan vertical, cel în cauză fiind în fine imobilizat.

Așa s-a aflat că bărbatul are 33 de ani, e din Ștefănești și că nu are permis de conducere pentru nicio categorie; iar autoturismul nu avea valabile inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției, pentru audieri, iar după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru sconducerea unui autovehicul fără a avea permis.

În cursul zilei de luni, 20 martie, împricinatul va fi prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *