Web Analytics

Echipa canină Salvamont Argeș, dotată cu dispozitive GPS de la „Conservation Carpathia”

de | 7.03.2024 14:16 | Actualitate, Home, Turism

Fundația Conservation Carpathia întărește parteneriatul cu Salvamont Argeș, pentru sporirea siguranței turiștilor în zona Munților Făgăraș, prin dotarea diviziei canine cu zgărzi GPS și module de monitorizare.

Citește și: „Conservation Carpathia” a lansat caravana ,,Natura la clasă”, pentru copiii din Munții Făgăraș

Noile echipamente vor fi utilizate în misiunile de salvare a persoanelor surprinse de avalanșe și în alte operațiuni de căutare pe munte. Dispozitivele sunt deja utilizate în cadrul Stagiului Național de Formare și Reconfirmare a Unităților Canine Salvamont, eveniment ce are loc în această perioadă la Cabana Capra, în Masivul Făgăraș – se arată în comunicatul de presă remis de Fundație.

Cu ocazia Stagiului testăm cele trei zgărzi GPS și modulul de monitorizare donate de Fundația Conservation Carpathia și suntem încrezători că noile echipamente vor eficientiza misiunile de salvare a victimelor în caz de avalanșă și nu numai. Vorbim despre echipamente de ultimă generație, care vor contribui la scurtarea timpului în care câinii și colegii mei ajung la victime.

În plus, cu ajutorul lor se acoperă o suprafață mai mare din zona de căutare, iar gradul de eroare în localizarea victimelor scade. Astfel, salvatorii pot vedea exact pe o hartă generată de modulul de monitorizare, unde a fost echipa canină și cât de bine a fost acoperită acea zonă” – a spus, conform sursei citate, Ion Sănduloiu, director Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Argeș.

Siguranța turiștilor în zona Munților Făgăraș este o misiune la care Fundația Conservation Carpathia contribuie alături de Salvamont Argeș, într-un parteneriat ce cuprinde mai multe proiecte. Anul acesta, cele două organizații vor colabora pentru refacerea refugiilor montane din Munții Făgăraș, construirea unui refugiu în zona Vârfului Bătrâna (Munții Iezer), remarcarea traseului montan Curmătura Maliţei – Vârful Moldoveanu, dotarea bazelor Salvamont Argeș din Nucșoara și Lerești cu panouri informative cu hărți și pregătirea unui punct Salvamont în zona Brustureț (Munții Piatra Craiului).

Anul trecut Fundația Conservation Carpathia a contribuit refacerea refugiului Scara amplasat în zona Șaua Scării, la altitudinea de 2.146 m, în apropierea Vârfului Negoiu (2.535 metri) și a Custurii Sărății.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *