Web Analytics

După numele celebrei emisiuni de la TVR, Mircea Dinescu deschide la Piteşti restaurantul „Politică şi Delicateţuri”

de | 18.04.2019 13:47 | Economie

# „Când am văzut 2.000 de oameni plimbându-se pe Strada Mare, am zis că Piteștiul are potențial”, mai spune poetul
Lovitură pe piața gastronomică și de entertainement din Argeș. În maximum două săptămâni, poetul Mircea Dinescu va deschide un restaurant la Pitești, în apropiere de Biserica Sf Ioan din Gura Trivăii. Va fi cel mai pitoresc local din capitala Argeșului, după cum ne asigură scriitorul, care ne-a confirmat informația și ne-a dat și câteva amănunte despre noul local pe care-l patronează împreună cu un piteștean, Adrian Iancu, cunoscut drept ”Ață” printre prieteni.

„În două săptămâni deschidem localul (…) Facem puțină garagață, vin cu niște lăutari acolo…”

Poetul ne-a spus că localul va funcționa după aceeași rețetă cu care obținut succes la Cetate, pe malul Dunării sau în Centrul Vechi al Bucureștiului, cu Restaurantul „Lacrimi și Sfinți”.
Mircea Dinescu este de neegalat când își pune șorțul de Master Chef, devenind celebru pentru cunoscutele sarmale de gâscă fierte în vin, după o rețetă veche pe care o prefera și Sadoveanu, sau pentru stufatul de miele și măcriș, precum și pentru alte delicatețuri preparate cu ingrediente de cea mai bună calitate.
Cât despre ce are de gând să facă la noi în oraș, ne-a mărturisit chiar el: „Restaurantul se va chema «Politică și Delicatețuri» și va fi deschis împreună cu un domn care are acțiuni și la Berăria H din București (omul de afaceri piteștean Adrian Iancu, n.red.). Chiar el a tot insistat să vin să văd Piteștiul și am fost de acord. Am fost într-o zi și am văzut și două mii de oameni care se plimbau pe Strada Mare și am zis că are potențial orașul. Va fi mâncarea de la «Lacrimi și Sfinți», unele chestii mai noi, dar și sarmalele de gâscă de la «Cetate». Deci, toate bunătățile de la «Cetate» și câteva rețete noi. Voi veni și eu o dată pe săptămână la Pitești, să gătesc. Cam în zece zile, două săptămâni localul se va deschide. Facem puțină garagață, vin cu niște lăutari acolo…”.
Întrebat dacă va aduce și un taraf, ca la „Cetate”, Mircea Dinescu ne-a spus că se află în căutarea unor lăutari mai bătrâni, adevărați.

Cine e „Aţă”, asociatul lui Mircea Dinescu

Omul de afaceri Adrian Iancu are 50 de ani și este piteștean get-beget. Este absolvent de inginerie și fiu al cercetătorului Mihai Iancu, ani de zile unul dintre numele mari și respectate de la Institutul Pomicol Mărăcineni. Supranumit și „Ață” printre prieteni, Adrian Iancu este proprietarul firmei de papetărie Herlitz din Pitești și al Restauranului „La Tuciuri”, tot în Pitești, pe strada Scoroboaia. Cu un deceniu în urmă, Adrian Iancu a deschis în Pitești un alt restaurant cu nume sonor – „Casa românească” – în fosta Berărie „Zimbru”, care „a rupt” pe segmentul Horeca la acea vreme. Dar cel mai important brand în care e implicat „Ață” în prezent este „Berăria H” din București, unde este asociat.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Domnule Dinescu, „sa fii sanatos si la punga gros” – asa cum zice o indragita interpreta de muzica buna !
    Cu bune…. si cu toate cele…., esti simpatic !

  2. are portocale destule ?