Web Analytics

După controalele de la Dedulești, inspectorii ANPC au găsit dezastru și la Albota

de | 11.06.2021 18:32 | Actualitate

Probleme numeroase au fost descoperite în timpul unor controalele ANPC în județul Argeș la unități de cazare și de alimentație publică. Inspectorii au dat amenzi, au retras marfă de la comercializare și au suspendat activitatea unor unități.

Patru operatori economici din zona Albota au fost controlați. Aceștia prestau activități de alimentație publică și cazare.

Au fost aplicate 12 sancţiuni, din care 9 amenzi contravenţionale, în valoare de 160.000 lei şi 3 avertismente.

CITESTE SI Inspectorii au descins peste comercianții de mici de Dedulești: activitatea este suspendată

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare. Astfel, a fost oprită definitiv de la comercializare și retrasă din circuitul consumului uman cantitatea de 318 kilograme produse alimentare, în valoare totală de 4.300 lei. În plus, s-a dispus oprirea activității până la 6 luni pentru trei operatori economici care prestau servicii de alimentație publică și un operator economic care presta servicii de cazare.

„În cazul operatorilor cu activitate în alimentație publică: comercializarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depașită; comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare; comercializarea unor produse alimentare cu starea termică modificată; utilizarea unor spații frigorifice ruginite șiCITESTE SI Amenzi de 277.000 de lei aplicate de ANPC în Piața Ceairneigienizate pentru depozitarea produselor alimentare; lipsa informării referitoare la alergeni, în lista meniu; lipsa autorizației DSVSA. În cazul operatorilor cu activitate de cazare: lipsa certificatului de clasificare; utilizarea camerelor cu pereți neigienizați, cu prezență de mucegai, folosirea unor așternuturi desperecheate, a unor saltele murdare,neigienizate, folosirea camerelor care prezentau defecțiuni tehnice (ex.: priza TV smulsă din perete, bateria de duș legată cu sârmă etc.)”, au anunțat reprezentanții CRPC Ploiești.

Echipele mixte ale CRPC Ploiești continuă acțiunile de control, în regiune.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii