Amenzi de 277.000 de lei aplicate de ANPC în Piața Ceair

de | 9.06.2021 12:49 | Actualitate, Economie, Home

Echipele mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud-Muntenia Ploieşti au efectuat acţiuni de verificare în Piaţa Ceair din Piteşti, unde au fost controlaţi 38 de operatori economici, toţi înregistrând abateri de la legislaţia privind drepturile consumatorilor.

Au fost aplicate, până în acest moment, 26 sancţiuni, din care 24 amenzi contravenţionale, în valoare de 277.000 lei, şi două avertismente, verificările la operatorii economici fiind încă în derulare, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, printr-un comunicat.

Acestor sancţiuni li s-au adăugat 19 măsuri de oprire definitivă de la comercializare pentru 3,7 tone de produse, în valoare de peste 15.000 lei, şi propunerea închiderii temporare, pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru trei unităţi economice.

Principalele abateri constatate de comisari au fost: nerespectarea condiţiilor de depozitare şi expunere la comercializare a produselor din carne – carne proaspătă şi preparate din carne – produsele aflându-se depozitate la temperatura mediului ambiant sau fiind expuse la comercializare în vitrine frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, resturi de sânge închegat, fără termometre şi grafice de temperatură; nerespectarea temperaturilor de păstrare impuse de producători, respectiv schimbarea stării termice a cărnii şi produselor din carne; depozitarea pe paviment, la temperatura mediului ambiant, a apei minerale; prezenţa la comercializare a unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare (ex. preparate din carne, carne pasăre, brânză); prezenţa la comercializare a unor produse expirate sau a unor produse congelate care prezentau arsuri de la îngheţare; utilizarea unor spaţii de tranşare a cărnii neigienizate, cu paviment din gresie neigienizat, degradat, cu plăci de gresie sparte, a unor mese de lucru şi ustensile specifice neigienizate, cu resturi de carne; prezenţa la comercializare a unor produse textile, fără elemente de identificare şi caracterizare; prezenţa la comercializare a unor legume şi fructe depreciate calitativ, deshidratate, cu pete, consistenţă moale.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...