Web Analytics

După ce DNA a demarat o anchetă, IPJ Argeş a invalidat concursurile pentru cei doi şefi de birou din cadrul SICE

de | 21.07.2022 12:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a luat decizia anulării concursurilor organizate pentru ocuparea posturilor de șef Birou Investigarea Criminalității din Mediul de Afaceri, respectiv șef Birou Investigații Complexe, ambele în cadrul Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice. Decizia a venit după ce DNA Pitești a demarat o anchetă la sfârșitul lunii iunie deoarece au existat suspiciuni de fraudare, prin nerespectarea procedurilor. S-au ridicat telefoanele mobile ale candidaților-polițiști vizați de anchetă și a avut loc percheziția informatică, iar potrivit unor informații apărute în mediul public, cercetările l-au vizat, în primul rând, chiar pe șeful Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice, comisarul șef Cosmin Luca, în calitate de șef al comisiei de concurs.

Citește și Suspiciuni de concurs trucat la Poliţia Judeţeană. DNA a ridicat mobilele a doi candidaţi

Ulterior și la IPJ au avut loc verificări interne, s-au luat note scrise de la cei care au participat în comisia de concurs și aceștia au spus ce au declarat și la DNA.
Răspunzând solicitării Jurnalului de Argeș, IPJ Argeș a confirmat invalidarea celor două concursuri: „Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de șef birou I la Biroul Investigarea Criminalității din Mediul de Afaceri și șef Birou I la Biroul de Investigații Complexe, ce ai avut interviurile structurate pe subiecte profesionale în zilele de 9.06. 2022 și 15.06.2022, au fost invalidate conform O.M.A.I 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne”. Mai exact, comisia de concurs a încălcat prevederile Anexei 3 din respectivul ordin, privind modul de organizare a examenelor, se mai arată în răspunsul primit la cererea noastră.

Citește și Şeful SICE, Cosmin Luca, vizat în dosarul DNA privind fraudarea concursurilor de angajare la IPJ Argeş


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *