Web Analytics

Şeful SICE, Cosmin Luca, vizat în dosarul DNA privind fraudarea concursurilor de angajare la IPJ Argeş

de | 30.06.2022 13:55 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

După cum v-am informat în ediția trecută, IPJ Argeș a derulat în această perioadă mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi de conducere în cadrul Inspectoratului, dar și la posturile de poliție din teritoriu, cu personal recrutat din sursă internă. Dar fiindcă există suspiciuni de fraudare a procesului de recrutare personal la Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice, în scopul plantării în posturi-cheie a unor ofițeri preferați, DNA a început să ancheteze organizarea concursurilor pentru posturile de șef al Biroului de Investigarea Criminalității din Mediul de Afaceri și șef al Biroului Investigații Complexe, ambele din cadrul SICE (Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice).

Și într-un caz și în celălalt, s-au ridicat telefoanele mobile ale candidaților-polițiști vizați de anchetă, însă, potrivit unor informații apărute în mediul public, cercetările l-au vizat, în primul rând, chiar pe șeful Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice, Cosmin Luca (foto), și acesta fiind deposedat de telefoane și de laptop. Asta pentru că, în calitate de șef al comisiei de examinare, ar fi trebuit să facă subiectele cu câteva zile înainte, însă le-ar fi făcut chiar în dimineața examenului.

Citește și Şeful IPJ Argeş nu are noroc la şoferi. Şi actualul şofer al comandantului Marian Badea a avut probleme penale

IPJ Argeș: „Există o anchetă penală în desfășurare”

Am dorit să aflăm și punctul de vedere al instituției care a organizat concursurile, respectiv Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, care, miercuri, 22 iunie, ne-a remis următorul răspuns la cererea noastră formulată în baza Legii 544/2001.

„Cu privire la situația la care faceți referire există o anchetă penală în desfășurare, motiv pentru care vă rugăm să vă adresați instituțiilor abilitate, respectiv Direcției Naționale Anticorupție. Până la această dată, nu există temei legal pentru punerea la dispoziție a vreunui polițist în cazul precizat de dumneavoastră. Vă asigurăm de faptul că Inspectoratul de Poliție Argeș a sprijinit și sprijină în continuare structurile implicate în derularea anchetei. În funcție de rezultatul acestei anchete, vor fi luate măsurile legale în consecință”.

Citește și Şoferul şefului IPJ Argeş a dat în radar cu 140 de km/oră, apoi le-a cerut colegilor de la Rutieră să falsifice procesul-verbal

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *