Web Analytics

Dubiosul contract pentru reabilitarea Bulevardului „Pardon” din Câmpulung

de | 19.12.2019 14:39 | Dezvăluiri

# Lucrarea a fost propusă cu „pavaj granit ornamental”, dar granitul a dispărut sub pasta corectoare # În vreme ce Primăria Câmpulung ne-a refuzat un punct de vedere, consilierul local liberal Bogdan David spune: „Toate adjudecările care se fac la Câmpulung sunt dubioase, nu numai asta”.

Încurcate sunt căile atribuirii contractelor la Câmpulung, iar primarul Liviu Țâroiu vrea cu orice preț să le țină în nebuloasă. Altfel nu ne explicăm de ce ezită să răspundă solicitării Jurnalului de Argeș pentru clarificarea câtorva aspecte simple referitoare la un controversat proiect ce vizează un simbol al orașului, Bulevardul „Pardon”.
Concret, este vorba despre „Proiectare + Execuție + Asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru «Reabilitare strada Negru Vodă şi strada Republicii, de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea, până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu, în Municipiul Câmpulung»”, publicat pe SICAP la data de 20.12.2018, (nr. contract 6738/25 februarie 2019), proiect câștigat de asocierea Group Concif şi Ratelen Construct a familiei muscelene Răuţoiu, care s-a ocupat și de alte lucrări… întârziate din oraș. De data aceasta, pentru contractul care se ridică la peste 6,6 milioane lei, liderul de asociere este firma Conteh Barengott.

Fostă Curier srl, înfiinţată în 2001, cu sediul în Târgovişte, Conteh Barengott a devenit activă sub noua denumire, dar cu acelaşi CUI, în 2012, având ca principal obiect de activitate transportul rutier de mărfuri. Practic, o firmă inactivă în domeniul reabilitării, aspect dubios, dat fiind că vorbim de intervenții într-o zonă istorică.I
Mai mult, firma a fost declarată inactivă din 23.04.2014 și reactivată la 15.03.2019, cu TVA reactivată la 07.05.2019 (actualizată la 01.08.2019). Pentru că, teoretic, nu avea dreptul să presteze nicio activitate economică sau juridică în perioada de inactivitate, ne întrebăm firesc, așa cum şi cititorii noştri se întreabă, cum a putut fi încheiat contractul în cauză și care vor fi consecințele, căci, tot teoretic, în astfel de situații documentul devine nul.
Ce mai atrage în mod deosebit atenția și înmulțește semnele de întrebare este faptul că la această firmă șeful de proiect și proiectantul sunt una și aceeași persoană: ing. George Răuțoiu.
Jurnalul de Argeș i-a cerut Primăriei Câmpulung un punct de vedere referitor la aceste aspecte semnalate de cititori ai ziarului nostru, dar și cu privire la temerile că lucrarea nu va fi execută cu „pavaj granit ornamental”, așa cum apărea în documentația inițială (FOTO), ci doar cu „pavaj ornamental”, dat fiind că pe documentele ale căror copii au parvenit redacției noastre termenul „granit” a fost acoperit cu pastă corectoare.
„Potrivit informațiilor deținute de Jurnalul de Argeș, alocarea din bugetul local pe anul 2019 a fost, pentru această firmă, de cca. 2.000.000 lei (la aprobarea bugetului, în aprilie 2019), suma fiind redusă la 1.000.000 lei. Vă rugăm să ne comunicați un punct de vedere cu privire la această situație. De asemenea, vă rugăm să ne comunicați dacă ați luat la cunoștință despre faptul că în proiectul de execuție (foto atașat), la secțiunea „Legendă – Trotuar pavaj granit ornamental”, s-a intervenit cu pastă corectoare pe termenul „granit”, astfel încât să rezulte „trotuar pavaj ornamental”, atâta vreme cât atribuirea proiectului s-a făcut pe textul inițial, și cum comentați acest lucru”, a solicitat Jurnalul de Argeș Primăriei Câmpulung în baza Legii 544/2001. Iar solicitarea noastră a rămas fără răspuns.

Consilierul Bogdan David: „E o firmă care nu are nicio treabă cu construcţiile”

Am încercat să stăm de vorbă cu un alt ales local. ”Toate adjudecările care se fac la Câmpulung sunt dubioase, nu numai asta. În primul rând, e în neregulă ca licitația să fie făcută proiectare + execuție. Trebuia să scoată la licitație proiectarea. Proiectul de reabilitare a centrului istoric trebuia pus în dezbatere publică și prezentat în ședință de consiliu local, să venim cu observații la el, abia apoi să-l scoată la execuție, dar n-a făcut asta. A fost atribuit, ca și celelalte, fără să știe nimeni cum. În plus, e o firmă care n-are nicio treabă cu construcțiile, o firmă de asfaltări și de stație de betoane, atât”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeş, consilierul local Bogdan David (PNL).

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii